標題: [一體化水冷] - Corsair H50 開箱文 [打印本頁]

作者: 觀星是答案    時間: 2010-2-22 17:23     標題: [一體化水冷] - Corsair H50 開箱文

packing ~
作者: 觀星是答案    時間: 2010-2-22 17:23

上機圖 ~
作者: 觀星是答案    時間: 2010-2-22 17:23

第一張圖, 係用風冷的 (Xigmatek S983 HDT + Silent 9) + SilentX 12cm 風扇
不過當日天氣只有 9 度, 所以 performance 特別好

第二張圖係用 H50 + SilentX 12cm 風扇

第三張圖係用 H50 + CoolerMaster 跟 case 12cm 風扇

第四張圖係用 H50 + Wing 12 - 12cm 風扇
作者: 紅豆    時間: 2010-2-22 17:25

水冷是否要一段時間換水呢
作者: silaimo    時間: 2010-2-22 18:04

因為D水會臭 (好似係)
作者: 觀星是答案    時間: 2010-2-22 21:43

水冷是否要一段時間換水呢
紅豆 發表於 2010-2-22 17:25
無得換水的 ....
作者: 紅豆    時間: 2010-2-22 22:04

無得換水的 ....
觀星是答案 發表於 2010-2-22 21:43
那它可用多久呢?
作者: 觀星是答案    時間: 2010-2-22 22:05

那它可用多久呢?
紅豆 發表於 2010-2-22 22:04
說明書唔係好覺有提呢個問題 ....
作者: 紅豆    時間: 2010-2-23 00:11

說明書唔係好覺有提呢個問題 ....
觀星是答案 發表於 2010-2-22 22:05
根據生產商的資料,H50的工作壽命長達50,000小時(以每天使用5小時,可用10,000日,即約27年)
高登說http://www.hkgolden.com/articles/article.aspx?id=3406
作者: 杰仔    時間: 2010-2-23 00:53

Wing12真係好特別
你用過就會中毒,想成部機都轉哂

機箱如果你個頭控埋去,無錯風聲是最大,但是並不「硬」耳
最煩的是Bearing聲,那些ng ng ng ng聲,係超級傳耳,而且令人煩擾

當初以為唔理效能,是但買一隻OC3/Deep Cool 1000rpm,咁低轉一定靜,最多係屎
但原來係會有明顯Bearing聲
試試Wing12降速至1100rpm,發覺羅上手轉,係完全無聲
作者: 觀星是答案    時間: 2010-2-23 09:36

Wing12真係好特別
你用過就會中毒,想成部機都轉哂

機箱如果你個頭控埋去,無錯風聲是最大,但是並不「硬」耳
最煩的是Bearing聲,那些ng ng ng ng聲,係超級傳耳,而且令人煩擾

當初以為唔理效能,是但買一隻OC3/ ...
杰仔 發表於 2010-2-23 00:53
Warning :
大毒梟出沒注意 !
作者: firework    時間: 2010-2-23 14:04

咁細舊到o左夏天真係有d保留,未必比風冷好,而且個抽風位流量少o左。
呢舊可唔可以改裝裝係display?全部機最熱係佢,cpu加座塔夠晒靜
作者: 杰仔    時間: 2010-2-23 14:26

咁細舊到o左夏天真係有d保留,未必比風冷好,而且個抽風位流量少o左。
呢舊可唔可以改裝裝係display?全部機最熱係佢,cpu加座塔夠晒靜
firework 發表於 2010-2-23 02:04 PM
有人唔鍾意塔呀

佢遲早玩360 + 240
作者: 觀星是答案    時間: 2010-2-23 14:57

firework 發表於 2010-2-23 14:04
老實講
performance 對比 S983 HDT , 無明顯改善
只係佢唔再擋住機頂 2 把 14cm 風扇 + 光管而已

歡迎光臨 PC Infinity (http://pcinhk.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.0.0