標題: Z77 的 MB... [打印本頁]

作者: silaimo    時間: 2012-4-29 14:05     標題: Z77 的 MB...

黎緊會 upgrade ..有乜好選擇 ?
睇左成晚...淨睇牙石

ASUS P8Z77-V Deluxe Z77 $ 2.4K
ASUS MAXIMUS V GENE Z77 $1.8K

如果 要 P8Z77, 就揀 xeon E3 既 cpu
如果 要 MVGZ77, 就揀 i7 K 系 cpu...
點揀好 ?
作者: 觀星是答案    時間: 2012-4-29 14:15

點解一定要用牙石呢 ?
"看 4" 家陣越做越衰

牙石依家係又貴, QC 又差, 代理又 PK
你要求神拜佛塊底板唔好出事
作者: Error_404    時間: 2012-4-29 14:19

Gigabytes 都麻麻, BIOS 設計極有問題, 下一張我會轉返ASUS.....
作者: silaimo    時間: 2012-4-29 14:21

因為一直都用開牙石。。 so far so good..
但原來 MAXIMUS V GENE 唔係 ATX 板..又無 dual lan..
Maximus V Formula 係 ATX 但未出,不過都唔洗考慮...一定好貴
部機等得,睇下 6 月尾會唔會平D ~
作者: 觀星是答案    時間: 2012-4-29 19:37

Gigabytes 都麻麻, BIOS 設計極有問題, 下一張我會轉返ASUS.....
Error_404 發表於 2012-4-29 14:19
GA 同 asus 半斤八兩
設計同代理都係
作者: Error_404    時間: 2012-4-30 01:45

Asus 貴板質素先有保證 (> 2k), 平板就唔好揀佢, 差好遠比起同級
作者: 紅豆    時間: 2012-5-1 05:20

不用買到P8Z77-V Deluxe吧!
那wifi go本來我也好期待,但看完介紹片便放棄了,[像ipad搖控多些]
可考慮下用msi z77G65或intel DZ77GA-70k
作者: 觀星是答案    時間: 2012-5-1 14:08

有心買就好即食啦
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D2
作者: 紅豆    時間: 2012-5-1 15:25

有心買就好即食啦
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D2
觀星是答案 發表於 2012-5-1 14:08
silaimo
作者: nissin    時間: 2012-5-2 01:28

不用買到P8Z77-V Deluxe吧!
那wifi go本來我也好期待,但看完介紹片便放棄了,[像ipad搖控多些]
可考慮下用msi z77G65或intel DZ77GA-70k ...
紅豆 發表於 2012-5-1 05:20
冇ram送
米王用dyson
作者: silaimo    時間: 2012-5-2 16:30

即食都只係平少少 ??
重點係...我睇到時已經俾人食鳥
作者: 觀星是答案    時間: 2012-5-2 20:34

即食都只係平少少 ??
重點係...我睇到時已經俾人食鳥
silaimo 發表於 2012-5-2 16:30
O 地都想回本架
套 O野都係幾日貨仔
作者: 紅豆    時間: 2012-5-2 21:02

O 地都想回本架
套 O野都係幾日貨仔
觀星是答案 發表於 2012-5-2 20:34
現金先有主導權

歡迎光臨 PC Infinity (http://pcinhk.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.0.0