標題: 一千蚊左右山寨手機 (V970) 都有得上 4.1 , 抵玩啦 [打印本頁]

作者: 觀星是答案    時間: 2013-2-17 01:48     標題: 一千蚊左右山寨手機 (V970) 都有得上 4.1 , 抵玩啦

雙核, 1GB ram, 4 GB rom 有得換電, 有得插 SD card
雙卡雙待, IPS 4.3" mon, 5MP 鏡頭

http://www.hemsie.info/phoneunlo ... ocking/zte-v970.php

千二蚊有找, 仲要有 xda 整 custom rom
今日仲由 4.0.4 升上 4.1.1 (custom rom)

呢架 O野真係抵到爛 (唯一唔好就係個 headphone 插唔跟大隊, 仲用緊 nokia 個 standard, 同埋認唔到 single button command)

anyway, xda 條友已經整左好多個好正 O既 rom, 要獎下佢 (幾十蚊, 真孤寒)
作者: 觀星是答案    時間: 2013-2-17 14:24

已 flash 4.1.1 啫喱豆

一般功能未見有問題, 不過唔知點解, 每次 reboot 完都會唔見左 2 幾個 widgets (Calculator Pro widget 同 SwitchPro widget)

我用 Peoples (2G) 講電話同埋 CSL (3G) 上網都用到 (網上有人話更新左之後行唔到某 d band)

內存仍然可以 disable 左個 internal SD, 用 2.5 GB 裝 apps

預設已經有繁中介面, 收發中交 SMS 亦都無問題
作者: BlueFish    時間: 2013-2-19 22:58

512ram?
cpu 行6575 or 6577?
作者: 觀星是答案    時間: 2013-2-19 23:57

512ram?
cpu 行6575 or 6577?
BlueFish 發表於 2013-2-19 22:58
Dual core -> 6577
1GB ram
作者: BlueFish    時間: 2013-2-20 23:58

抵玩, 我都有部山寨手機
天璣 6577 用來做後備機
作者: 觀星是答案    時間: 2013-2-23 01:37

抵玩, 我都有部山寨手機
天璣 6577 用來做後備機
BlueFish 發表於 2013-2-20 23:58
6577 用來打 candy crush 都唔 lag
作者: 電親個腦    時間: 2013-2-27 21:59

ZTE 都算大公司

其實MTK 對APPS兼容性如何?
作者: 觀星是答案    時間: 2013-2-27 23:08

ZTE 都算大公司

其實MTK 對APPS兼容性如何?
電親個腦 發表於 2013-2-27 21:59
apps 無咩問題, 基本控制硬件唔錯, 而且用電量都控制得好好
唔會 sleep 到架機連 SMS 同 call 都收唔到

係個 headphone button command control 唔得, 唔知係 ZTE 做得唔好定 MTK 個 solution 唔識認 headphone 個 button command

如果唔係個 headphone 唔可以用 button 控制跳歌 / 收線, 我諗呢架 ZTE 已經完全取代左我架 Sony XS
作者: 電親個腦    時間: 2013-3-12 21:39

apps 無咩問題, 基本控制硬件唔錯, 而且用電量都控制得好好
唔會 sleep 到架機連 SMS 同 call 都收唔到

係個 headphone button command control 唔得, 唔知係 ZTE 做得唔好定 MTK 個 solution 唔識認 headphone 個 ...
觀星是答案 發表於 2013-2-27 23:08
係邊度買?

買部用來WHATAPPS都好
作者: 觀星是答案    時間: 2013-3-12 23:45

係邊度買?

買部用來WHATAPPS都好
電親個腦 發表於 2013-3-12 21:39
yahoo 拍賣 search zte v970
我左旺角煙廠街 O既一間樓上鋪買的
作者: BlueFish    時間: 2013-3-13 14:19

yahoo 拍賣 search zte v970
我左旺角煙廠街 O既一間樓上鋪買的
觀星是答案 發表於 2013-3-12 23:45
yahoo剛search過$1080
作者: 觀星是答案    時間: 2013-3-13 19:37

BlueFish 發表於 2013-3-13 14:19
正路, 因為 O岩 O岩出左 4 核
作者: 電親個腦    時間: 2013-3-13 22:02

BlueFish 發表於 2013-3-13 14:19
刷埋XDA

歡迎光臨 PC Infinity (http://pcinhk.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.0.0