買左EeePC 900~

唔錯唔錯  岩岩裝完windows  仲有2GB淨
已經update到sp3
依家裝緊office同防毒  睇下裝完仲有幾多淨先
原帖由 kelvinlok 於 2008-4-29 23:35 發表
哇...裝個word同powerpoint無左我1.5GB
個xp都係食1.9GB咋喔XDDD
hdd 都係太細...
原帖由 特警仔 於 2008-4-29 23:42 發表
哇...裝個word同powerpoint無左我1.5GB
個xp都係食1.9GB咋喔XDDD
裝埋excel會抵d, 好多library重覆
0 動心,kb 太細啦
個kb真係超難打....
原帖由 特警仔 於 2008-4-30 00:21 發表
個kb真係超難打....
唉,900 同2133 我都玩左幾日
結果....
原帖由 特警仔 於 2008-4-29 23:22 發表
唔錯唔錯  岩岩裝完windows  仲有2GB淨
已經update到sp3
依家裝緊office同防毒  睇下裝完仲有幾多淨先
16 or 20G個款? 裝完window只餘下2G , 我4G版裝完window+office都有G幾 la
詠春
原帖由 BlueFish 於 2008-4-30 00:56 發表

16 or 20G個款? 裝完window只餘下2G , 我4G版裝完window+office都有G幾 la
16GB and 20GB都係C:得4gb...
岩岩再裝office 2003 用500mb左右之嘛...
依家裝左windows+office 2003  仲有1.8gb位~~~
原帖由 特警仔 於 2008-4-30 00:59 發表
16GB and 20GB都係C:得4gb...
岩岩再裝office 2003 用500mb左右之嘛...
依家裝左windows+office 2003  仲有1.8gb位~~~
SW可裝係D碼, 我有d SW都裝係張SDHC card
詠春
你用咩install windows XP ..........USB flash or External DVD-rom
原帖由 絕心 於 30/4/2008 00:33 發表
唉,900 同2133 我都玩左幾日
結果....
gigabyte好似都會出.......
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
原帖由 wo~~ 於 2008-4-30 07:18 發表
你用咩install windows XP ..........USB flash or External DVD-rom
External DVD-rom
20 GB linux  版?

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
放毒.......
eeepc 個KB 系令我不買GE 唯一REASON
個人真系幾BUY 部 2133,可惜粒U 真系慢,而且佢GE重量同我部NB 唔插電差唔多,個價唔算好吸引,上述3點已令我唔想買

啦,我買ED機仔有幾樣野會考慮
1.PRICE
2.AT LEAST 可做文書處理工作
3.睇下片,/ multi-task 工作

我e+ 有psp/nb/iphone
如果部netbook 唔合上面d 要求,除非我有閒$ 買來當toys啦,唔系真系會等,等咩?我唔會等atom,我反而等 via 粒新u,而且coming 都多netbook ge
點解唔系等atom?因為atom perofrmance 不及同時脈celeronm,佢selling pt 系理論上ge 平(但e+個price唔及cm law)同省電
原帖由 絕心 於 2008-4-30 13:17 發表
eeepc 個KB 系令我不買GE 唯一REASON
個人真系幾BUY 部 2133,可惜粒U 真系慢,而且佢GE重量同我部NB 唔插電差唔多,個價唔算好吸引,上述3點已令我唔想買
個KB真係勁難打
買之前都無諗過會有呢個問題........
勁唔就手...成日按錯鍵............
不過咁既價錢有部notebook帶下出街用...又真係幾抵玩...

裝完windows xp sp3 + office 2003  仲有咁多位淨
其他軟件裝左係D:到

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
原帖由 Error_404 於 2008-4-30 12:14 發表
20 GB linux  版?
#yup#
原帖由 特警仔 於 2008-4-30 13:20 發表
個KB真係勁難打
不過咁既價錢有部notebook帶下出街用...又真係幾抵玩...

裝完windows xp sp3 + office 2003  仲有咁多位淨
其他軟件裝左係D ...
我識唔少人,真系貪過引買,結果玩幾日後,就在家閒置lu
原帖由 絕心 於 2008-4-30 13:25 發表
我識唔少人,真系貪過引買,結果玩幾日後,就在家閒置lu
都唔會既~真係唔用果陣  加個外置HD當 FTP server用都唔錯呀
夠晒靜
原帖由 特警仔 於 2008-4-30 01:20 PM 發表
個KB真係勁難打

其他軟件裝左係D ...
點解唔買 LINUX 20GB 版? 都係 3千9 之O麻...

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 Error_404 於 2008-4-30 14:20 發表

點解唔買 LINUX 20GB 版? 都係 3千9 之O麻...
he has bought 20GB linux version lor
原帖由 Error_404 於 2008-4-30 14:20 發表

我果部係LINUX 20GB VER.呀..
我自己裝左個windows落去之嘛...
我一向支持家庭普及版軟件架...
我呢部$3750
真係幾靚仔

電池係幾多 mAh?

原帖由 Error_404 於 2008-4-30 14:46 發表
電池係幾多 mAh?
我desktop status bar都無你咁多野xx(
我覺得帶出街用下wifi 都幾好
原帖由 kelvinlok 於 2008-4-30 15:13 發表
我desktop status bar都無你咁多野xx(
裝完d driver就咁啦...
得2個係自己裝架咋..winamp同個日歷..
原帖由 特警仔 於 2008-4-30 14:27 發表
我果部係LINUX 20GB VER.呀..
我自己裝左個windows落去之嘛...
我一向支持家庭普及版軟件架...
我呢部$3750
真係幾靚仔
邊度買?