用了七年的機終於死了

買左部新

config
intel core 2 duo E7200 2.53 /3M : (oc@3.151 / 1.28125V )
gigabyte GA-EP35-DS3L P35 M/B
kingston ddr2 800 2G X 2
cooler master CA-RC534KS RC-534 ATX case
SPI ATX450OPN PS
Galaxy 9600GSO PCI-E 384MB 0.8ns
LG GH-20NS15 DVDRW

total ~4500

hd 用返舊
但怪怪地..行親大迷信 06 都會花圖畫 + hang 機...
hardware 就一個月一換一,
諗緊洗唔洗返去換,定係我 software 設定問題..#question#
原帖由 觀星是答案 於 2008-9-2 15:39 發表
你 update 晒 o的 patches 同 drivers
如果仲有問題, 就拎返去整
已經試左用跟機碟既 driver 同最新既 forceware 都係咁
行親大迷信唔夠五秒就 hang + 花畫面
開機入 biso 都試通花畫面 :-(
想問下 gf 9600 邊間廠出既卡會好少少?
原帖由 Error_404 於 2008-9-2 15:48 發表
唔好OC 囉..
張 display 無 oc 到
7200 cpu oc 行 333 係好基本

原帖由 閒魂 於 2008-9-2 16:13 發表

咁即係你試左唔 oc 未?
都試了...唔 o/c 都唔可以行哂整個大迷信
原帖由 紅豆 於 2008-9-2 16:28 發表
不用4核
應該唔行 vista..
同想用 intel...
原帖由 Error_404 於 2008-9-2 17:32 發表

如果e 部都用 7 年 , 計你唔用 vista , 都要用 windows 7 , ....
除非你唔打機.... 可以用 XP 用到部機壞為止
用到三年已經賺左啦..
換左張 display card 返黎,
行哂整個大迷信都無事
果然係之前張野有問題
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
原帖由 電親個腦 於 2008-9-3 00:20 發表
玩轉 3DMark Vantage
唔啦..打機不是求分數
原帖由 Error_404 於 2008-9-3 01:02 發表
E個年代無理由仲行 06.....
then..dunno what next#question#