好好實行我既 4*320GB既大計...

還掂遲d升級都係打算用ATA 不如早D買
屎忽鬼真係屎忽鬼
1.2 TB甜片收藏庫
原帖由 文件夾 於 22/3/2007 19:20 發表
還掂遲d升級都係打算用ATA 不如早D買
仲買ata........dvd都轉sata喇
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
原帖由 Enzo 於 2007-3-22 19:21 發表
仲買ata........dvd都轉sata喇
我部電腦仲行緊ATA

又好唔好買張SATA卡 推4隻hddr??
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 kelvinlok 於 2007-3-22 19:21 發表
1.2 TB甜片收藏庫
邊有咁多
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 文件夾 於 2007-3-22 19:23 發表
邊有咁多
1TB甜片甜相
不過用SATA 會唔會拖到部機仲慢?
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 文件夾 於 22/3/2007 19:56 發表
不過用SATA 會唔會拖到部機仲慢?
唔好玩喇
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
原帖由 Enzo 於 2007-3-22 19:57 發表
唔好玩喇
唔知丫MA:-(
屎忽鬼真係屎忽鬼
姐係點 本身部機用緊ATA 再駁多幾隻SATA既HDD 過野過去會唔會慢到死
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 文件夾 於 22/3/2007 20:19 發表
姐係點 本身部機用緊ATA 再駁多幾隻SATA既HDD 過野過去會唔會慢到死
你用sata pci 卡?
pci 133mb/s
點都快過你隻hdd喇
pata同channel過野仲慢喇
原帖由 文件夾 於 2007-3-22 20:19 發表
我諗點慢都唔會死既…
底板 IDE 同外插 controller 都係用 PCI bandwidth,有 133MB/s 同 266MB/s 兩種視乎個 clock…

如果唔夠,可考慮使用 64bit 66Mhz 的 PCI-X,會快小小,有 533MB/s,唔知夠唔夠你用…

如果仲唔夠,個槫脛已經係 HDD 度,建議買 15000rpm 的 scsi hdd,1-2 張的 U320 卡…
註︰每張卡可插 30 粒 HDD 左右…
原帖由 閒魂 於 2007-3-22 20:30 發表

我諗點慢都唔會死既…
底板 IDE 同外插 controller 都係用 PCI bandwidth,有 133MB/s 同 266MB/s 兩種視乎個 clock…

如果唔夠,可考慮使用 64bit 66Mhz 的 PCI-X,會快小小,有 533MB/s,唔知夠唔夠你用…

如果仲唔夠,個槫 ...
我諗我部機未必支援 因為都係PIII 833
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 文件夾 於 2007-3-22 20:40 發表
我諗我部機未必支援 因為都係PIII 833
P3 MB未必support 到320G
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
原帖由 電親個腦 於 2007-3-22 20:57 發表

P3 MB未必support 到320G
用SATA卡啵
屎忽鬼真係屎忽鬼
夾夾真係大把錢未開頭
#cry# 小仙女 #cry#
紅蟹跑得快還是青蟹跑得快......
原帖由 文件夾 於 2007-3-22 21:08 發表
用SATA卡啵
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
原帖由 hktathmss 於 2007-3-22 21:35 發表
夾夾真係大把錢未開頭
富貴夾唔係流

原帖由 電親個腦 於 2007-3-22 21:40 發表

富貴夾唔係流
#yup##yup##yup#
原帖由 hktathmss 於 2007-3-22 21:35 發表
夾夾真係大把錢未開頭
有需要既野買姐...

唔係返工黎做什麼?
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 文件夾 於 2007-3-22 21:46 發表
有需要既野買姐...

唔係返工黎做什麼?
但見你成日買野
RAID 5...要買張 好d 既 RAID 卡....唔好用 SW RAID..

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 hktathmss 於 2007-3-22 21:47 發表
但見你成日買野
例如?
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 Error_404 於 2007-3-22 21:49 發表
RAID 5...要買張 好d 既 RAID 卡....唔好用 SW RAID..
其實我唔記得哂raid幾=咩功能
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 文件夾 於 2007-3-22 21:51 發表
例如?
你成日出post la
原帖由 hktathmss 於 2007-3-22 22:18 發表
你成日出post la
我出過什麼POST買野?
屎忽鬼真係屎忽鬼