回復 #54 觀星是答案 的帖子

E2140,fanness都係太勉強啦,TDP 45W,但係用Intel自己o既計法.
intel chipset又太食電,如果再插張display擋風, 會死得好慘

回復 #60 kelvinlok 的帖子

uncle入o左幾多貨?
原帖由 firework 於 2007-5-15 17:31 發表
uncle入o左幾多貨?
C 牌 2GB

回復 #63 月金 的帖子

原帖由 firework 於 2007-5-15 17:30 發表
E2140,fanness都係太勉強啦,TDP 45W,但係用Intel自己o既計法.
intel chipset又太食電,如果再插張display擋風, 會死得好慘
45W 是大家一廂情願的想法
我同事今日同我講, 話佢地同 Intel 開會 .....
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-15 18:02 發表

45W 是大家一廂情願的想法
我同事今日同我講, 話佢地同 Intel 開會 .....
內部消息
原帖由 ANTI@# 於 2007-5-15 18:47 發表

內部消息
佢地話 .....

唔講得
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-15 21:51 發表
佢地話 .....
唔講得
我話得
haha
消息說, $150 / 1GB DDR2 667
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-16 00:36 發表
haha
消息說, $150 / 1GB DDR2 667
詠春
係真唔係呀... #question#
原帖由 咚記 於 2007-5-16 00:58 發表
係真唔係呀... #question#
是 "消息說"
沒有科學根據的; 有興趣者不妨等到 $150 / 1GB DDR2 667 先買
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-16 09:46 發表

是 "消息說"
沒有科學根據的; 有興趣者不妨等到 $150 / 1GB DDR2 667 先買
If it is true I will buy 4GB more.....

回復 #74 LordSilencer 的帖子

係真我入幾箱又點話
其實依家市場對 DDR2 ram 的需求飽和了沒有 ?
如果已經飽和, 無咩人買 ram, 而 ram 的 stock 仍是大量, and ram 仍不斷生產的話
那麼 $100 一條 1GB DDR2 ram 也不出奇 wo !!!
Vista 過份睇好關係

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 Error_404 於 2007-5-16 12:06 發表
Vista 過份睇好關係
俾你有 4GB ram 都無用
要有 Chipset support + 64bit Windows 先用到
依家2gb 都係$500
好似炒股大跌咁........v_v

[/URL]
SM,求先去gd睇睇,全場ram缺貨,問邊間邊間冇... 有就貴
原帖由 firework 於 2007-5-25 17:48 發表
SM,求先去gd睇睇,全場ram缺貨,問邊間邊間冇... 有就貴
我開電腦店的fd都說供應商吾比貨
詠春
原帖由 BlueFish 於 2007-5-25 18:12 發表

我開電腦店的fd都說供應商吾比貨
一間減產代理就hold貨
sales唔做散客生意
如無意外 , 會跌到 $200 左右
大約六月中左右 開始回升

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 Error_404 於 2007-5-26 00:53 發表
如無意外 , 會跌到 $200 左右
大約六月中左右 開始回升
派到貨先算,香港d代理
200大陸已經跌穿過~ 依家再炒下消息代理hold貨。 想買對kingston都咁難,雜牌都冇貨
返大陸買 #yup#

原帖由 Error_404 於 2007-5-26 01:17 發表
返大陸買 #yup#
warranty is a big problem
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-16 11:51 AM 發表
其實依家市場對 DDR2 ram 的需求飽和了沒有 ?
如果已經飽和, 無咩人買 ram, 而 ram 的 stock 仍是大量, and ram 仍不斷生產的話
那麼 $100 一條 1GB DDR2 ram 也不出奇 wo !!! ...
其實ram升or跌係和原料價$有莫大既關係
要買既....其實唔差在個幾十蚊.....升返就無畏

原帖由 Error_404 於 2007-5-26 01:42 發表
要買既....其實唔差在個幾十蚊.....升返就無畏
I brought 2GB DDR2 667 already