裝埋bluebadge啦
原帖由 觀星是答案 於 2008-11-21 00:43 發表
總結
Windows 7 O既使用的系統資源比 Vista 低, 整體而言真係順好多
開機速度亦改善 O左好多

MCE 功能亦都已經越來越完善

Windows 7 絕對係值得期望之作

大家不妨考慮下跳過 Vista, 直接由 WinXP 直上 Windows 7  ...
內置大部份日常CODEC#yup#
原帖由 觀星是答案 於 2008-11-20 23:43 發表
原網跟來就已經係用 IE8 Beta 2
不過真係勁多 bugs, 有 O的用 CSS 的 website 會出唔到正常 font size
我 O係度 upload 圖, upload 完一張, 第二個 attach field 都唔識彈出來

看來都係要再等下 update ...
IE8預到D問題係因為好多網都hardcode左for ie的code, 咁ie8用default mode睇就會有問題, 所以要人手轉用compatible mode
原帖由 閒魂 於 2008-11-21 08:20 發表

flv xvid rm 都有?
你flv, rm冇得好講啦...
xvid, divx都有的
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
原帖由 閒魂 於 2008-11-21 09:07 發表

IE8 可以過 Acid2 Test 的…
即係佢既處理方式/效果已經同 Firefox3, Safri 果 D 差唔多了…
我知佢過到acid2, 但係就係因為咁所以用過到acid2的standard行返for ie6/7的code咪有問題囉
有KEY可以activate
原帖由 觀星是答案 於 2008-11-23 10:41 發表

應該係個硬解未完善
因為我之前試用 HD3450, 個 CPU usage 係好低的 (不過爆格)
係, h264有硬解
原帖由 Error_404 於 2008-11-24 16:58 發表

beta 唔會HANG?
beta一定會HANG?
原帖由 Error_404 於 2008-11-24 17:31 發表

亦都唔代表唔會 hang
你有偏見
多BUGS=/=會hang機
原帖由 Error_404 於 2008-11-25 00:04 發表

Good~~~~ 至於反應方面有無比VISTA 好?
其實介面...我真係睇唔出同VISTA有好大分別。。。。。
taskbar同start menu已經唔同