我公司有隻 partition eraser cd
2mb bootable iso file

聽日 upload 上來

咩 partition 都 delete 晒的 (專門用來對付 IBM Hidden Partitions)
成架機所有 harddisk, 所有 partitions 會無晒
unzip
burn iso
boot 機
見 o野就 yes
done
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
ATI vista 64 bit driver 應該無咩問題 wo
我之前都用過
原帖由 JVCABC 於 2008-12-17 20:51 發表

咁我拎返去換,應該點講ar...
等我攪左咁耐
同佢講
唔好再拎隻人地 DOA 返來 o既 harddisk 俾我
下次就消委會見架啦
原帖由 JVCABC 於 2008-12-17 22:44 發表

DOA是什麼意思ar#question#

封曬袋未開都咁樣ge
http://en.wikipedia.org/wiki/Dead_on_arrival
原帖由 JVCABC 於 2008-12-17 23:41 發表

咁其實佢地知唔知ga#question#
o甘簡單 o的, 同佢地講, 一開出來行 test 已經是 fail
唔駛試, 即刻換
原帖由 電親個腦 於 2008-12-20 00:08 發表
唔差在試埋hdtune
應該唔會再係 harddisk 死了
check sata cable
唔好再 o/c
load BIOS default settings
check ram

再唔得就可能係底板問題了
唯有一件件 parts swap 來試 ....
個人認為係唔夾 ram o既機會 > 死 ram
要夾個組合 ..... 真係慘
原帖由 JVCABC 於 2008-12-20 12:38 發表

4條ram掉來掉去有好多個組合wo.....
試到幾時
唔明點解可以 o甘夾 ....

我買 ram 多數都係一次過買, serial number 要連住先買的
原帖由 JVCABC 於 2008-12-20 12:53 發表

咁係唔係24個組合總有一個組合夾到ga?
一間試曬都唔得我就大look
唔一定夾到架 wo .....
原帖由 JVCABC 於 2008-12-20 13:11 發表

唔係下話....
咁點算好@_@ @_@
你係 4 條都獨立買, 定 2 x 2GB pack o甘買
如果係 2 x 2GB pack, 你試下一對一對 o甘行 (唔好一次行晒 4 條)

睇下係咪易夾 o的

一係就 4 條都賣晒佢
原帖由 JVCABC 於 2008-12-20 13:29 發表

2條一pack 2條單
2 條 1 pack o個對試 o左先
2 條單買 o既最好放 o左佢

我怕你試到下年都仲會 hang 機
原帖由 JVCABC 於 2008-12-20 13:33 發表

咁試埋e set sin
剛剛行20mins 都未有errorXDDD
無 error 就可能係撞中 o左個 combination 了