原帖由 閒魂 於 2009-4-3 01:55 發表
← 奶野份子之一…

PS:
屋企有齊 9 (無X0) X1 X2 X3 既 ATI Display
你用 X1 應該無問題架, 軟解 o既
我張 X800 同 X1650 都好正常, 係 o的走馬燈疾下疾下 o者
HD 2400 Pro, HD 3450 就 loop, 綠畫面, 爆格樣樣齊

GF-8400GS (軟解 ...) 同 GF-9300GS (硬解) 無事, 依家用緊 9300GS 快快樂樂睇 HD
原帖由 觀星是答案 於 2009-4-3 09:36 發表

你用 X1 應該無問題架, 軟解 o既
我張 X800 同 X1650 都好正常, 係 o的走馬燈疾下疾下 o者
HD 2400 Pro, HD 3450 就 loop, 綠畫面, 爆格樣樣齊

GF-8400GS (軟解 ...) 同 GF-9300GS (硬解) 無事, 依家用緊 9300GS  ...
睇正刀網冇9300gs, 用9400GT得唔得? #question#
原帖由 咚記 於 2009-4-3 23:22 發表

睇正刀網冇9300gs, 用9400GT得唔得? #question#
差唔多啦 ~
9300GS = $250 only
原帖由 咚記 於 2009-4-3 23:22 發表

why not
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
講到好似用d中下檔卡已經睇到膠清咁...
原帖由 戇男 於 2009-4-4 00:30 發表
事實就係
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
原帖由 戇男 於 2009-4-4 00:30 發表
係最低檔 o既 display card 已經可以
包括 onboard display .... (Onboard AMD 780G / Onboard Intel G41 / Onboard nVidia GF9300)
ATI HD 2400 (2 年前產品) / nVidia GF-8400 (G98 核心, 即係依家 GF-9300GS) (1 年前產品)
Thx
買張cheap野就得
修正版

Intel Core 2 Duo Q8300 ~$1475
ASUS P5Q Premium ~$1650
DDR2 800 4G (2X2G) ~$310
Galaxy X260+ 896MB ~$2300
Hitachi 1TB SATAII@2 ~$1400
Pioneer DVR-217 ~$200
Power Supply AcBel 410W ~$390
CoolerMaster Case ~$280

大約係8K既組合

乜越砌越貴
原帖由 觀星是答案 於 2009-4-8 10:33 發表
乜越砌越貴
on大佬既新機 ...例版係愈報愈高級
Galaxy X260+ 896MB ~$2300 ?????
275 only1999 wor
睇來都係用N記
原帖由 Pazu 於 2009-4-8 12:29 發表
Galaxy X260+ 896MB ~$2300 ?????
price from jumbo
原帖由 Pazu 於 2009-4-8 12:29 發表
拿, 名牌係貴 o的 o既
即使大家都係 BBN ~
原帖由 觀星是答案 於 2009-4-8 01:46 PM 發表

拿, 名牌係貴 o的 o既
即使大家都係 BBN ~
BBN?
價$唔同~ 質數?
原帖由 馬高仔 於 2009-4-8 14:40 發表

BBN?
價$唔同~ 質數?
Build by nVidia
即係同一間廠造 PCB, 不過風扇同貼紙唔同

價錢唔同, 質素一樣
原帖由 觀星是答案 於 2009-4-8 05:35 PM 發表

Build by nVidia
即係同一間廠造 PCB, 不過風扇同貼紙唔同

價錢唔同, 質素一樣
佢個設計一樣,但係用d料唔知係唔係一樣~(電容/PCB/保養,等等)
係一樣就平平平啦
原帖由 馬高仔 於 2009-4-8 17:49 發表

佢個設計一樣,但係用d料唔知係唔係一樣~(電容/PCB/保養,等等)
係一樣就平平平啦
BBN 就一樣架啦
原帖由 觀星是答案 於 2009-4-8 05:51 PM 發表

BBN 就一樣架啦
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
原帖由 馬高仔 於 2009-4-8 17:51 發表

**** 本內容被作者隱藏 *****
side 氣啦, 打機 display card 俾你 10 年 warranty, 死 o左你都唔會 side 車錢拎去整啦
原帖由 觀星是答案 於 2009-4-8 05:52 PM 發表

side 氣啦, 打機 display card 俾你 10 年 warranty, 死 o左你都唔會 side 車錢拎去整啦
XDDD........... 點可以咁
原帖由 馬高仔 於 2009-4-8 17:58 發表

XDDD........... 點可以咁
依家 o的電腦唔長命, 所以買架 performance 最好 + 最平就可以
ASUS P5Q Premium ~$1650#question# 底板,,這麽貴,那不如用7i#question#
原帖由 紅豆 於 2009-4-9 17:24 發表
ASUS P5Q Premium ~$1650#question# 底板,,這麽貴,那不如用7i#question#
轉埋做i7+x58+ddr3就真係越黎越貴:D
原帖由 天下布武 於 2009-4-9 17:32 發表

轉埋做i7+x58+ddr3就真係越黎越貴:D
塊MB比多$2xx
CPU比多$7xx
Ram比多$xxx
但現在也不平宜,
如只是C2Q,好像不底用啊!
我也考慮緊換這套,
Intel Core 2 Quad Q9400 (2.66GHz) CPU/6M BOX 盒裝          HK$ 1,740.00
ASUS P5N7A-VM GF 9300,M.ATX M/B          HK$ 990.00
Hitachi 1TB HDT721010SLA360 SATA II/16MB HDD          HK$ 690.00
Samsung DDR-2 800Mhz 2G Ram(原裝,Microworks)          HK$ 162.00 x2
Pioneer DVR-217BK 20X DVD Writer /SATA/黑/盒裝          HK$ 195.00
或用AMD PII,但未有AM3的mATX MB
I am planning this
Intel Core i7 920 (2.66GHz) CPU/8M BOX 盒裝          HK$ 2,390.00
GIGABYTE GA-EX58-EXTREME X58,DDR-III M/B          HK$ 2,580.00
LG GGC-H20L BD/HD Combo DVD Writer 盒裝          HK$ 740.00
Hitachi 1TB HUA721010KLA330 SATA II/32MB HDD (7x24)          HK$ 1,020.00
Kingston DDR-3 1333MHz 2G Ram KVR1333D3N9/2G          HK$ 230.00 X6
Inno3D GTX275 PCI-E 896MB DDR3          HK$ 1,999.00
AcBel PC7058 i8 570W 80Plus 火牛          HK$ 690.00
Mygica X8557 PCI-E DMB-TH 高清數碼電視卡          HK$ 330.00
COOLER MASTER CA-RC690 Dominator ATX Case          HK$ 530.00
醫生真係醫生
出手都勁過人
不過我唔建議你用gigabyte底板夾intel...好多麻煩野
原帖由 戇男 於 2009-4-9 19:27 發表
醫生真係醫生
出手都勁過人
不過我唔建議你用gigabyte底板夾intel...好多麻煩野
和以前買電腦時的價差不多,萬二蚊一套