現在砌機可以點砌

要求:2核to4核
底板:asus
display:睇到高清

budget:5xxx
原帖由 電親個腦 於 2009-3-30 12:13 發表
只要這三樣?
即係呢3樣野比較有要求咋

閒魂sir係唔係出手?
唔要AMD要INTEL呢
不如咁啦6K內砌一部機大家有乜建議
我想知姑奶媽打果個雞箱係點
咁既組合好似要6k幾
4月係唔係INTEL又減價?
用GTS250頂HD4870得唔得?
今日行完灣仔既報價以下

Intel Core 2 Duo Q8300 ~$1475
ASUS P5Q Pro ~$1160
DDR2 800 4G (2X2G) ~$310
Galaxy X250 1TB ~$1280
Hitachi 1TB SATAII ~$700
Pioneer DVR-217 ~$200
Power Supply AcBel 410W ~$390
CoolerMaster Case ~$280

大家點睇呢個組合?

如果睇高清,用x250定係4870好d?
原帖由 觀星是答案 於 2009-4-2 23:39 發表

唔想煩 = nVidia
high quility + high performance + low heat = ATI
唔想煩係因為你奶過野?
講到好似用d中下檔卡已經睇到膠清咁...
修正版

Intel Core 2 Duo Q8300 ~$1475
ASUS P5Q Premium ~$1650
DDR2 800 4G (2X2G) ~$310
Galaxy X260+ 896MB ~$2300
Hitachi 1TB SATAII@2 ~$1400
Pioneer DVR-217 ~$200
Power Supply AcBel 410W ~$390
CoolerMaster Case ~$280

大約係8K既組合

原帖由 觀星是答案 於 2009-4-8 10:33 發表
乜越砌越貴
on大佬既新機 ...例版係愈報愈高級
原帖由 Pazu 於 2009-4-8 12:29 發表
Galaxy X260+ 896MB ~$2300 ?????
275 only1999 wor
price from jumbo
醫生真係醫生
出手都勁過人
不過我唔建議你用gigabyte底板夾intel...好多麻煩野
最好用番intel板,唔係先用asus
DFI好少見
我想問下邊度有DFI底板賣
多舊魚呢...