win7問題

如果底板無win7 driver,咁dl一個vista 64bit黎用住先得唔得呢?
底版driver

其實多數都得
Win7 可以用到大部份 vista driver
係喎~~ C★大大~
你打機係咪用緊win7 ?? 定XP ?
係喎~~ C★大大~
你打機係咪用緊win7 ?? 定XP ?
SnoopyLL 發表於 2009-7-21 05:40
除 O左 2 架 XP 拉臣 O既 notebook 同動物機外, 所有 vista 拉臣 O既機都轉晒 Win7 了 (應該有 6 架)
除 O左 2 架 XP 拉臣 O既 notebook 同動物機外, 所有 vista 拉臣 O既機都轉晒 Win7 了 (應該有 6 架)
觀星是答案 發表於 2009-7-21 02:52 PM
crazy rich son
觀星是答案 發表於 2009-7-21 14:52
家居網吧
CHANGE
觀星是答案 發表於 21-7-2009 02:52 PM
咁即係你用邊部打機?

我想問。。。乜野係"動物機" ??
咁即係你用邊部打機?

SnoopyLL 發表於 2009-7-22 02:14
因一般常見的P2P下載軟體,如 eMule (騾子) 、eDonkey (驢子) 或 Foxy (狐狸) 等等,都是以動物作為程式名稱的命名,又該主機只專門用來執行下載軟體(稱為「養動物」),因此被謔稱為「動物機」。
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
咁即係你用邊部打機?

SnoopyLL 發表於 2009-7-22 02:14
一架 Win7 7229 x86 (notebook), 一架係 7260 (desktop)
觀星是答案 發表於 2009-7-21 14:52
win7真係咁正?....我仲用緊64BIT VISTA
如果上WIN7 用邊個VER. 好AR
win7真係咁正?....我仲用緊64BIT VISTA
如果上WIN7 用邊個VER. 好AR
JVCABC 發表於 2009-7-22 22:00
正 vista 好很多 ~
依家先裝, 一定係 RTM 7600 啦
正 vista 好很多 ~
依家先裝, 一定係 RTM 7600 啦
觀星是答案 發表於 2009-7-24 11:35
但我用不用FORMAT再裝?
定橫是可以直接升級?
同埋係未暫時仲未有得 ?要等過期?
但我用不用FORMAT再裝?
定橫是可以直接升級?
同埋係未暫時仲未有得 ?要等過期?
JVCABC 發表於 2009-7-28 00:48
最好當然係 format 一次先啦
同時裝左winxp同win7
點樣開save mode (winxp)?

[/URL]
同時裝左winxp同win7
點樣開save mode (winxp)?
神行太保 發表於 2009-7-30 12:05
Win7 要有 boot menu
選 XP 即按 F8
Win7 要有 boot menu
選 XP 即按 F8
觀星是答案 發表於 2009-7-30 16:51
有boot menu ar~~我接f8~之後會變左win 7 既safemode

[/URL]
有boot menu ar~~我接f8~之後會變左win 7 既safemode
神行太保 發表於 2009-7-30 17:53
即係選錯 OS
佢無得我choice 架~我係選用win xp 定win 7果畫面按f8就會去左可以選safe mode 果畫面~~但佢係auto 去win7 架~~

[/URL]
you should select Win XP first before pressing F8
佢無得我choice 架~我係選用win xp 定win 7果畫面按f8就會去左可以選safe mode 果畫面~~但佢係auto 去win7 架~~
神行太保 發表於 2009-8-2 02:49
o岩 o岩試過係 work 的
即係出 o左個 O/S menu 之後, 選 XP 之後即按 F8 選 safe mode 就會入到 XP o既 safe mode
最好當然係 format 一次先啦
觀星是答案 發表於 2009-7-28 10:03
但好多野起度
但好多野起度
JVCABC 發表於 2009-8-6 03:58
2F 是痛苦的
o岩 o岩試過係 work 的
即係出 o左個 O/S menu 之後, 選 XP 之後即按 F8 選 safe mode 就會入到 XP o既 safe mode
觀星是答案 發表於 2009-8-2 22:50
我都試到了~~我係要選左對上一個os 先~再同時按f8~~(唔係就直入xp了)

[/URL]