3K砌機

已有材料
HDD
LCD

需要材料
CPU
MB
Display
RAM

CASE

想買AMD X4 630
其他野可以點配合?
已有材料
HDD
LCD

需要材料
CPU
MB
Display
RAM

CASE

想買AMD X4 630
其他野可以點配合?
戇男 發表於 2010-8-14 22:20
買 AMD 790 底板
onboard 已經有 radeon display card
ram 盡可能用 DDR-3
火牛呢 O的, 寧願買細小小火數都唔好買 cheap 牛

其他自行決定
AMD 790有無出mini atx?我想用mini case

牛方面有無好介紹?如果用細機箱?唔該晒觀星
AMD 790有無出mini atx?我想用mini case

牛方面有無好介紹?如果用細機箱?唔該晒觀星
戇男 發表於 2010-8-15 22:52
ITX 定 MATX ?
ITX
ITX
戇男 發表於 2010-8-16 22:52
O甘你需要用返 785
785 有 ITX
嗯...ASUS既M4A88T-1 Deluxe 好似幾好喎...行880G又係ITX
同埋有Onboard 4290

你覺得點?
另外想問下如果itx既牛同機箱有無好介紹?
嗯...ASUS既M4A88T-1 Deluxe 好似幾好喎...行880G又係ITX
同埋有Onboard 4290

你覺得點?
另外想問下如果itx既牛同機箱有無好介紹?
戇男 發表於 2010-8-17 00:34
底板無咩 comment
asus 依家同出面其他廠差唔多

ITX case 都係按你個人喜好就 ok
不過提下你, 內置細火牛 (即係唔係 ATX 火牛), 風扇多數都好嘈
越細把風扇就越嘈, 要留意下
咁如果係MATX呢?
SLIM CASE 次次裝都係唔多順利
唔係尼果線唔夠長就果條線唔夠長
最無奈果次係火牛都上唔到要改造個case......
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
SLIM CASE 次次裝都係唔多順利
唔係尼果線唔夠長就果條線唔夠長
最無奈果次係火牛都上唔到要改造個case......
Enzo 發表於 2010-8-17 20:55
如果係咁我就諗緊行MATX箱,會唔會避到呢個問題
你可以用返成 set MATX (底板 + case)
至少擺位會正常 O的
有無邊款牌子既機箱D 接口順D?
我早排買個隻CM箱,入面D位好鬼求其,差D連HDD都放唔入
有無邊款牌子既機箱D 接口順D?
我早排買個隻CM箱,入面D位好鬼求其,差D連HDD都放唔入
戇男 發表於 2010-8-19 00:26
如果 CM 都唔 ok, o甘應該無咩牌子可以介紹了
如果 CM 都唔 ok, o甘應該無咩牌子可以介紹了
觀星是答案 發表於 2010-8-19 14:11
咁貴少少有乜野選擇
咁貴少少有乜野選擇
戇男 發表於 2010-8-19 20:58
銀石
THX
我自己再度下先