FC版《超级马里奥兄弟》的全世界最快记录

2004年由美国玩家Scott Kessler所创造的FC版《超级马里奥兄弟》的全世界最快通关记录为5分17秒,这个记录一直无人能够打破,而就在人们以为这将是最终结果时,某国外玩家通过不懈努力终于刷新了这个记录,现在FC版《超级马里奥兄弟》的最快通关纪录是刚好5分钟。通关全程影像
http://www.archive.org/details/Mario1_500

[/URL]
冇冇可能跳過晒全部"食人花",有時仲要跳正隔離冇事?

唔排除用 EMU trail & error 喎
仲有,逢跳過花o個下,個 frame rate 就好似 drop 左少少咁 (slow motion 咁)

同埋想問,乜原始孖寶有 double jump 咖? 我真係而家先知 ~~~ (8分41秒)

好似咁假咁ge.....
望落好似係無敵狀態咁.....
原帖由 Gut穿富浪 於 2007-4-23 15:09 發表
仲有,逢跳過花o個下,個 frame rate 就好似 drop 左少少咁 (slow motion 咁)

同埋想問,乜原始孖寶有 double jump 咖? 我真係而家先知 ~~~ (8分41秒)
8分41秒#question#
佢5分鐘爆機wo
原帖由 JVCABC 於 2007-4-23 18:12 發表

8分41秒#question#
佢5分鐘爆機wo
打錯,4分41 至o岩
not double jump..
其實係黐牆跳...係有的..
但好難做到
除左黐牆跳..仲有空中再跳..即主角(小) 食從空中跌下來之磨菇後在空中再跳一下
2:10 佢行過左個空格
原帖由 I.S. 於 2007-4-24 01:00 發表
2:10 佢行過左個空格
用跑係可以跑過個空格
好多集Mario都可以的
原帖由 silaimo 於 2007-4-23 23:12 發表
not double jump..
其實係黐牆跳...係有的..
但好難做到
wow ~~ 我真係唔知有黐牆跳
以為新d o個d先有
原帖由 JVCABC 於 2007-4-24 02:36 發表

用跑係可以跑過個空格
我最中意就係咁玩~
夠方便
自私的我不配得到所有
原帖由 JVCABC 於 2007-4-24 02:36 發表

用跑係可以跑過個空格
竟然係咁
以前玩係咁跳
原帖由 I.S. 於 2007-4-24 13:25 發表

竟然係咁
以前玩係咁跳

[/URL]
原帖由 I.S. 於 2007-4-24 13:25 發表

竟然係咁
以前玩係咁跳
有冇跌過~
自私的我不配得到所有
原帖由 crazy 於 2007-4-24 15:02 發表

有冇跌過~
咁又好少
有技巧ga ma