如果買ndsl

要買d咩...我指玩.....唔洗錢既野

NDSL + SLOT2(其實係咪當係adapter?) + 1g or above mini sd?

要幾錢?
$80 mini sd
NDSL幾錢? SLOT2 幾錢?
我今日去買
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
R4?
YES
原帖由 杰仔 於 28/1/2007 13:26 發表
R4?
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
原帖由 Enzo 於 2007-1-28 13:29 發表
YES
r4要slot 2既野既咩???
NO
原帖由 ANTI@# 於 28/1/2007 13:59 發表

r4要slot 2既野既咩???
原帖由 Enzo 於 2007-1-28 14:10 發表
NO
原來係杰仔問
r4是什麼.slot 2是什麼?
原帖由 杰仔 於 2007-1-28 14:27 發表
r4是什麼.slot 2是什麼?
SLOT 1 同 SLOT 2既分別:

R4係一張可以插落slot 1既card
slot 1 = 正版game個個位?
原帖由 杰仔 於 2007-1-28 15:00 發表
slot 1 = 正版game個個位?
slot 1姐係NDS 正版game個位#yup##yup#
我同我女朋友都會買
原帖由 杰仔 於 2007-1-28 15:06 發表
我同我女朋友都會買
而家個個人都咁有錢
原帖由 ANTI@# 於 2007-1-28 03:24 PM 發表

而家個個人都咁有錢
我想問R4 有冇分繁中,簡中,英文?

定係只要用唔同亥心file就可以改?
原來有分language

簡中update得最快
R4是SLOT1的說
用R4要用TF卡
你預16XX-17XX
#cry# 小仙女 #cry#
紅蟹跑得快還是青蟹跑得快......
原帖由 杰仔 於 2007-1-28 15:26 發表

我想問R4 有冇分繁中,簡中,英文?

定係只要用唔同亥心file就可以改?
最平的話應該係簡中
原帖由 hktathmss 於 2007-1-28 06:02 PM 發表
R4是SLOT1的說
用R4要用TF卡
你預16XX-17XX
我見d人話$200-250?   咁$1100 + $85 + 250 都係$1500

一隻game幾大?
傑仔。。。 如果你有p2p 的forum 請去看看
http://forum.p2pzone.org/viewthread.php?tid=1373486&extra=page%3D1

已測試發現問題的遊戲
0434 - New Super Mario Bros (U) MINI GAME 黑屏
0442 - New Super Mario Bros (J) MINI GAME 黑屏
0479 - New Super Mario Bros (E) MINI GAME 黑屏
0540 - Star Fox Command (U) (在作戰時 Quit 或 在 WiFi Quit 會白屏)
0735 - Castlevania: Portrait of Ruin (U) (在 SanDisk 2G 上運行會隨意死機. 但在 Kingmax 512 則不會, 即使不斷狂按 select 或 start 亦不死機.)
0759 - Ryuusei no Rockman - Fire Leo (JP) (可能和BAD DUMP有關,無任何燒錄卡能運行)

已知缺點:

Download Play 仍有問題
Sandisk 2G 兼容有問題 (官方近日解決,務求上市時0735能在Sandisk 2G成功運行不死機) (官方網站已提供經測試的MicroSD卡資料及圖片)
不能軟復位 (官方聲言會短期內解決)
沒有金手指 (官方聲言會解決)
沒有縮減ROM功能 (官方聲言會短期內解決) (或自行使用GBATools)
存檔只能使用512K,舊有存檔不能即時使用,需轉換 (官方提供轉換軟件)
沒有GBA功能
佢會唔會用update來改善兼容度?
因為我想要slot 1既卡

而佢唔支援GBA就算喇><
do you have msn ?? can i add you ?

i'm using ezflashV 都係slot 1 的~~ 你有無個game number ??
我幫你試下我個張玩唔玩到你想玩個Dgame
原帖由 SnoopyLL 於 2007-1-28 19:12 發表
do you have msn ?? can i add you ?

i'm using ezflashV 都係slot 1 的~~ 你有無個game number ??
妳幾時變得咁good dog既
原帖由 Oatrina 於 2007-1-28 07:14 PM 發表

妳幾時變得咁good dog既
原帖由 SnoopyLL 於 2007-1-28 07:12 PM 發表

我冇咩game特別想玩,多數都係大路game(者係必玩到個d)
原帖由 杰仔 於 2007-1-28 19:05 發表
佢會唔會用update來改善兼容度?
因為我想要slot 1既卡

而佢唔支援GBA就算喇><
而家已經有更新有部份已經DOWNLOAD PLAY到 好似重可以復位tim
原帖由 SnoopyLL 於 2007-1-28 18:52 發表
傑仔。。。 如果你有p2p 的forum 請去看看
http://forum.p2pzone.org/viewthr ... &extra=page%3D1

已測試發現問題的遊戲
0434 - New Super Mario Bros (U) MINI GAME 黑屏
0442 - New Super Mar ...
SCL 都唔係全部GAME玩到 只要佢更新得夠快就ok

重有
0442 - New Super Mario Bros (J) MINI GAME 黑屏
0479 - New Super Mario Bros (E) MINI GAME 黑屏
0540 - Star Fox Command (U) (在作戰時 Quit 或 在 WiFi Quit 會白屏)

已經SLOVE左

原帖由 hktathmss 於 2007-1-28 07:27 PM 發表
SCL 都唔係全部GAME玩到 只要佢更新得夠快就ok

重有
05 ...
我支持 ezflash V 因為。。。。 我用緊
原帖由 SnoopyLL 於 2007-1-28 20:49 發表

我支持 ezflash V 因為。。。。 我用緊 ...
r4 玩到mario wor