依家邊隻 MATX 的 AM2 底板好 ?

唔需要理 Onboard Display, 因為會另外配返張 X1050 LP display card !

同埋依家 o的 AMD x2 65W CPU 係咪真係`涼呢 ?
我依家想砌部機俾我女朋友 ... 個家姐 xx(
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-11 12:40 發表
唔需要理 Onboard Display, 因為會另外配返張 X1050 LP display card !

同埋依家 o的 AMD x2 65W CPU 係咪真係`涼呢 ?
我依家想砌部機俾我女朋友 ... 個家姐 xx( ...
no doubt, 690G chipsets

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
ha, o岩 o岩上 ebc 個西, 睇到 Intel 有新 CPU 出
E2xxx

好底玩 o甘 wo ~ $6xx
配塊 Intel M-ATX 的 965 底板就 fit 晒 !
AM2就揀mcp68pv,卡仔都可以省番又可睇高清.
至於e2140,45w,6舊水
foxconn有塊945g+ich7,$699
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-11 13:57 發表
ha, o岩 o岩上 ebc 個西, 睇到 Intel 有新 CPU 出
E2xxx

好底玩 o甘 wo ~ $6xx
配塊 Intel M-ATX 的 965 底板就 fit 晒 !
聽講話6月2號先出

原帖由 nissin 於 2007-5-11 17:14 發表

聽講話6月2號先出
人地可能會早少少返到貨呢
你唔用 onboard display , G965 都 ok 既... 比 690G 差dd

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
jumbo果度已經有新cpu既價
原帖由 天下布武 於 2007-5-11 19:44 發表
jumbo果度已經有新cpu既價
有價無貨 ?
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-11 23:24 發表

有價無貨 ?
咁就唔清楚la
原帖由 天下布武 於 2007-5-17 00:12 發表
有人buy左e2140
http://www.hkepc.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
我見到啦
如果佢地早一日賣, 我都買 o左了 !
真係衰, 又要人地走多次出去 !

回復 #12 觀星是答案 的帖子

去馬#yup#
jumpbo已經冇價斷貨
superpi...
E2140 @ 3G 都慢過 E4300 @ 2.4G

原帖由 nissin 於 2007-5-17 20:29 發表
superpi...
為何
FSB唔夠#question#
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team

回復 #14 nissin 的帖子

冇乜可能喔~
原帖由 nissin 於 2007-5-17 20:29 發表
superpi...
想點啊 ... E2140 無 o左 vPro, 無 o左 ViiV 認証, 無 o左 VT
而最影響 Performance 的是無 o左一半 L2 cache !
anyway
我已經買 o左 E2140
可惜張 crazy sheep 牌 X1650 DOA o左, 開唔到機玩
仲 side o左我一粒鐘試 o野 !
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-18 01:23 AM 發表
anyway
我已經買 o左 E2140
可惜張 crazy sheep 牌 X1650 DOA o左, 開唔到機玩
仲 side o左我一粒鐘試 o野 !

it's time to buy X2_____ series #vamp#

原帖由 Error_404 於 2007-5-18 01:27 發表

it's time to buy X2_____ series #vamp#
what ? .....
R600 系列

回復 #17 觀星是答案 的帖子

e2140冇咁慢GA,係佢個test有d問題.
睇過外國網,PI差10% 左右,其他差好少
原帖由 firework 於 2007-5-18 10:58 發表
e2140冇咁慢GA,係佢個test有d問題.
睇過外國網,PI差10% 左右,其他差好少
oh, 基本上慢唔係重點, 最緊要係慳電同凍 !
Core2Duo 慢極有限, 我就唔信佢快唔過 P-D
原帖由 Error_404 於 2007-5-18 10:56 發表
R600 系列
食幾多電 ... ?
原帖由 觀星是答案 於 2007-5-18 11:31 發表

食幾多電 ... ?
HD2900XT 好似要200W
HD2400 45W

回復 #23 觀星是答案 的帖子

要涼可能要換過個HSF,原裝又縮O左水,全鋁
個麻煩家姐
原帖由 firework 於 2007-5-18 12:23 發表
要涼可能要換過個HSF,原裝又縮O左水,全鋁
有信心表現
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team