好空泛

講講要求和budgets

只要 姐開聲,有大把人免費幫你砌PC

後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
原帖由 觀星是答案 於 2007-6-6 15:00 發表

你好似好想 wo ~
想睇煙花嗎#question#,我唔介意表演多次
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
原帖由 crazy 於 2007-6-6 20:34 發表
c*個答案令人無奈,  我又冇話一定會簡DELL

只係想換一部機
而家呢部我覺得好殘舊=_="
而且又好慢~

只係咁岩見到個廣告先post上黎問問
咁樣買一部機返黎唔洗煩到人嘛 ...
有冇諗過係裝得太多sw之故#question#

原帖由 Error_404 於 2007-6-6 16:02 發表
叔叔幫你砌 #vamp#
我估中

原帖由 crazy 於 2007-6-6 20:47 發表

HAHA.....

其實我係覺得太少RAM, 得224MB RAM!!!
而cpu........就AMD Athlon(tm)4   1.10GHz

咁換機一定帶俾你快感

原帖由 nissin 於 2007-6-6 20:59 發表
想要快感?
我有更慢PC可交換O:-)

原帖由 crazy 於 2007-6-6 21:41 發表
#question# 其實而家咁睇~~~砌機定係買一部廠機好?
若有人做你support ,砌機好

原帖由 觀星是答案 於 2007-6-6 21:53 發表

廠機啦
有 Onsite warranty, 有 hotline
買 hardware 的價錢, 但已經包埋正版 Windows

出去俾黃金砌又唔知用 o左咩料
俾 o的 friend 砌都係趙完鬆 o既多 (除非你真係同人地好好好好好很熟) ...
咁有乜廠機推介俾crazy 姐#question#

原帖由 nissin 於 2007-6-6 22:13 發表

一年俾返三四百蚊我....我一定會搭的士黎做上門服務
唔係免費#question#

原帖由 crazy 於 2007-6-6 22:49 發表
oh~我TKO家都用緊HP機, 感覺都幾好
但HP係咪都有得ONLY買部主機, 唔買MON等等物件?
而家個MON都叫做仲用得=_=
慳得就慳...
一dd model 同店得

原帖由 crazy 於 2007-6-7 19:44 發表

#question# 咁通常幾$
唔知點解...我想有1gb ram=_=
160gb hd應該夠我用吧
去MK 行轉

原帖由 crazy 於 2007-6-7 21:02 發表

睇廠機...!?
對,當然你可以睇硬件價

原帖由 觀星是答案 於 2007-6-9 12:28 發表

我 o岩 o岩同人砌 o左架機

E2140 (Dual Core 1.6G)
2GB Ram
i946 底板
250G HDD
17" LCD
DVD Buner

跟埋個 Vista Home Basic OEM 都係 $5500 有找
display card#question#

原帖由 crazy 於 2007-6-9 19:54 發表
等我諗諗先
我覺得...我可以就咁換左底版(連cpu),ram,再加個hdd

但會唔會因為底版唔同, 其他野都要換埋?
ram+cpu+display card (若用onboard display,就唔洗理)
火牛(有可能要)