C* 請進- -

thinkpad 有無得 set 幾多 % 才叉電 #question#

我睇了 說明書都唔見有既

x61s ~~~

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
Did u uninstalled everythings once you got the machine ?
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
原帖由 觀星是答案 於 2007-8-14 11:59 AM 發表
Did u uninstalled everythings once you got the machine ?
無UNINSTALL 呀
個SOFTWARE 叫乜名- -?

係咪要插住電池, 個SOFTWARE 先會出現#question#

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
同埋, E個SOFTWARE 係 FOR WINDOWS?
咁如果無開機叉電, 又 WORK 唔 WORK?

原帖由 Error_404 於 2007-8-14 12:24 發表

無UNINSTALL 呀
個SOFTWARE 叫乜名- -?

係咪要插住電池, 個SOFTWARE 先會出現#question#
Taskbar 個電池 icon 呀, 叫 Bettery MaxiMiser
唔插電個 software 都 run 架
原帖由 Error_404 於 2007-8-14 12:32 發表
同埋, E個SOFTWARE 係 FOR WINDOWS?
咁如果無開機叉電, 又 WORK 唔 WORK?
聽聞有 Linux 版的, 因為遲 o的 X61 會跟 Linux ~

唔開機, 個 software 唔 work , 就無用了
原帖由 觀星是答案 於 2007-8-14 01:47 PM 發表

聽聞有 Linux 版的, 因為遲 o的 X61 會跟 Linux ~

唔開機, 個 software 唔 work , 就無用了
oh....咁係入WINDOWS之前咪會叉一下, 仲死快D 

原帖由 Error_404 於 2007-8-14 13:53 發表

oh....咁係入WINDOWS之前咪會叉一下, 仲死快D 
唔會
once 佢係 charging, 入到 Windows 都會 charge 到 full 先停架啦
原帖由 觀星是答案 於 2007-8-14 06:04 PM 發表

唔會
once 佢係 charging, 入到 Windows 都會 charge 到 full 先停架啦
即係係入 windows 前 , 開始叉電
就算唔到 幾多 % , 入到 windows 之後都照叉

唔通真係要係 windows 入面 , hot-plug 電池 先最理想

我宜家發現了
如果 係 windows 無叉舊電 , 下次開機 / 關機 ( 未入 windows , 已插 AC ) 都唔會叉舊電

以後可以長插 電池 + AC 啦 , 正呀

原帖由 Error_404 於 2007-8-16 01:39 發表
我宜家發現了
如果 係 windows 無叉舊電 , 下次開機 / 關機 ( 未入 windows , 已插 AC ) 都唔會叉舊電

以後可以長插 電池 + AC 啦 , 正呀
o甘你應該 o係 Windows 改完 settings 之後
再裝 Linux, 佢都會用你最後個 settings wo ~ 因為佢應該記 o左入粒電個 chips 度
原帖由 觀星是答案 於 2007-8-16 09:46 AM 發表

o甘你應該 o係 Windows 改完 settings 之後
再裝 Linux, 佢都會用你最後個 settings wo ~ 因為佢應該記 o左入粒電個 chips 度
原來粒電池有記憶