Vista home premium OEM問題

Vista有咁多個版本,其實咁多個版本,有冇得睇睇各有什麼不同?
同埋呢~OEM係唔係只可以裝係一部機到?
換左底板就會啟動唔到??

:D
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
盒裝既話,就算換左第2部電腦都可以啟動到?
原帖由 電親個腦 於 2007-2-6 21:12 發表
:D
Vista home premium 好似都ok喔:D
原帖由 特警仔 於 2007-2-6 21:27 發表
盒裝既話,就算換左第2部電腦都可以啟動到?
OEM唔得
盒裝 OK

3272-8121-6997-5262
原帖由 三隻眼 於 2007-2-7 01:38 發表

OEM唔得
盒裝 OK
咁我可能會買盒裝vista home premium了:D
how much for home premium ???
原帖由 herman 於 2007-2-7 12:02 發表
how much for home premium ???
Windows Vista售價(中文或英文版):
Ultimate版:$3,339
Business版:$2,650
Home Premium版:$2,128
Home Basic版:$1,795
原帖由 月金 於 2007-2-7 12:08 發表

Windows Vista售價(中文或英文版):
Ultimate版:$3,339
Business版:$2,650
Home Premium版:$2,128
Home Basic版:$1,795
二千蚊一套windows仲可以接受...
上到三千蚊就真係太貴了....
所以我只能負擔到home premium
原帖由 特警仔 於 2007-2-7 12:14 發表

二千蚊一套windows仲可以接受...
上到三千蚊就真係太貴了....
所以我只能負擔到home premium
我只負擔到OEM home premium
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
中文 version 幾時出 ???
原帖由 電親個腦 於 2007-2-7 12:30 發表

我只負擔到OEM home premium
我只負擔到邪惡版…
原帖由 herman 於 2007-2-7 16:11 發表
中文 version 幾時出 ???
+ED
Ultimate版 無WINDOWS ANYTIME UPGRADE
#cry# 小仙女 #cry#
紅蟹跑得快還是青蟹跑得快......