Leopard 安裝成功

裝完就用得,QE/CI work fine,front row 預設就有,safari回覆discuz 冇error ,Mouse 右鍵多O左好多野Click,普通mouse 都好好用
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
咩黎同點裝?#question#
原帖由 閒魂 於 2007-11-2 22:04 發表
咩黎同點裝?#question#
Mac OSX 10.5 Leopard
放只碟入PC就裝得,夾唔夾就睇你用咩硬件
原帖由 firework 於 2007-11-2 22:14 發表

Mac OSX 10.5 Leopard
放只碟入PC就裝得,夾唔夾就睇你用咩硬件
原裝碟都得?
原帖由 kelvinlok 於 2007-11-2 22:17 發表
原裝碟都得?
當然係hackintosh version

PS 10.5 server相信好快可以裝係VMware,官方支援
火火用咩hardware?
善惡喜惡皆執著 到頭南坷一夢中

原帖由 情長仔 於 2007-11-2 23:17 發表
火火用咩hardware?
除O左咪U全部停O左產,勝在係最夾,不過好明顯GMA950力不從心,好Lag,OSX86有晒LIST

砌新機買INTEL U + GIGA 965底板都算夾,DISPLAY買N記好D
PLX
CHECK PM
善惡喜惡皆執著 到頭南坷一夢中

買部mac仲直接唔使左攪右攪#yup#
原帖由 killer 於 2007-11-3 01:01 發表
買部mac仲直接唔使左攪右攪#yup#
MAC機好多限制,Mac Pro太貴
hackinmosh 就好煩,好多野要自己攪,但效能可以好強
原帖由 情長仔 於 2007-11-2 23:54 發表
PLX
CHECK PM
專區有得B
i can't B...
do it have ftp version??
原帖由 abcde 於 2007-11-3 10:04 發表
i can't B...
do it have ftp version??
原帖由 firework 於 2007-11-3 07:28 發表

MAC機好多限制,Mac Pro太貴
hackinmosh 就好煩,好多野要自己攪,但效能可以好強
有咩要自己攪?
EFI Ready
C2D系統依家只需要修改BOOT LOADER就可以行到原裝OSX,唔洗再等MOD
原帖由 firework 於 2007-11-12 11:38 發表
EFI Ready
C2D系統依家只需要修改BOOT LOADER就可以行到原裝OSX,唔洗再等MOD
REALLY? ANYMORE DETAIL?
原帖由 絕心 於 2007-11-12 17:40 發表
REALLY? ANYMORE DETAIL?
裝O左OSX PATCHED DVD、Resotre Apple Org kernel/kext、修改EFI Boot Loader = OK ,相信以後可以直接Update ,唔洗MOD kernel/kext 撞到死死下。
只限C2D,MB HPET support,好快會有人改埋原裝CD 個BOOT LOADER,更方便直接
10.5.1出左
原帖由 kelvinlok 於 2007-11-16 20:26 發表
10.5.1出左
PC-EFI可以直接Update,Replace番SMB就可以