咁樣係唔係算超左頻啦??

set左外頻去266....開到機入到windows....
仲要行乜測試軟件先知呢個頻率係唔係穩定??
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
run sp2004 / memtest 去試
呀...我塊板唔知乜事...
超左之後  重新開機  一boot機會自動熄機  5秒後又會自動開返機
又入到windows無hang機....係開機果下會自動熄自動開
還原返又無事...
起碼煲一晚

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 特警仔 於 2007-12-15 12:34 AM 發表
呀...我塊板唔知乜事...
超左之後  重新開機  一boot機會自動熄機  5秒後又會自動開返機
又入到windows無hang機....係開機果下會自動熄自動開
還原返又無事... ...
有d 底板 bios settings 改左 會同你自動熄一次機再開

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 Error_404 於 2007-12-15 01:07 發表

有d 底板 bios settings 改左 會同你自動熄一次機再開
次次開機都係咁喔....有冇得關左呢個功能佢架?
我見到有個選項係  Quick Power On Self-Test  係唔係disable左佢?
原帖由 特警仔 於 2007-12-15 01:11 AM 發表
次次開機都係咁喔....有冇得關左呢個功能佢架?
咁就唔正常啦 , 你用邊隻板 , update bios 啦

原帖由 特警仔 於 2007-12-15 01:13 發表
我見到有個選項係  Quick Power On Self-Test  係唔係disable左佢?
完全唔關事...
點解我粒5600+唔超(2.8g)行1mb 都要31秒
無理由仲慢過2140ga......
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
原帖由 Enzo 於 2007-12-15 02:02 發表
正常#vamp#
原帖由 Enzo 於 2007-12-15 02:02 AM 發表
AMD 的悲哀
肥龍又唔掂 , 等俾 intel 食

原帖由 天下布武 於 15/12/2007 02:14 發表

正常#vamp#
個price足足係2140 x2
又唔好超,本身已經摸頂
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
o..shit..原來P35板係咁  無得搞....哇...次次都咁斷電再開...真係唔得佢死...唔超啦...

[因為........超頻後存BIOS.電腦竟然會...斷電後停止一下後.再重開機.
是主機板有問題嗎!?還是電力不夠.還是......
都不是.據非官方証實(沒看過INTEL的公告...所以講非官方.應該沒錯 >< )
這是為了破解INTEL晶片組超頻超到一定程度後.為了破解晶片組的超頻保護o.O
.................................----------------------=============