如果你係預將來用
o甘你一定要搵 o的底板行到 DDR3 同 support 45nm CPU 的

我諗你用 X38 o既底板會好 o的
原帖由 文件夾 於 2008-2-11 21:57 發表
x38? Chip?

有咩介紹?
Intel chipset
原帖由 文件夾 於 2008-2-11 22:01 發表
成本即時上升...

X38 d底板塊塊都唔平
閒閒地都 2k 啦
原帖由 文件夾 於 2008-2-11 22:25 發表
咁都係買番p35 既板

唔DDR3

不過我想支援到E8XXX既CPU 我想用E8400...
o甘你呢部機已經唔係來自未來
原帖由 文件夾 於 2008-2-11 23:00 發表
Display方面 3650 同2600 同3850 差幾遠?
HD3870 吧
原帖由 文件夾 於 2008-2-11 23:26 發表
千四蚊
你看的太平了吧
我由 2600XT 256mb 上 3870 512mb 其實都好滿意
玩 game 之前係 1024 x 768 , 開 Mid High Detail 唔開 AA 都微疾 (Crysis, Gears of War)
依家係可以 1280 x 1024 開盡 detail 再開 2x FSAA 都有 20 FPS 以上

另外, 如果係 for 返未來 1 - 2 年 o既打機需要, 我建議都係用埋 4 核 CPU

如果只係行 HD, o甘 HD 2000 系列, 再加 2 核 CPU and 2GB ram 已經 ok.
原帖由 ziv 於 2008-2-12 13:04 發表

有bug wo
講真, 都好難撞到個 bugs 的
原帖由 ziv 於 2008-2-12 13:40 發表

有BUG個心好似有條刺咁
雖然我依然係AMD追隨者#vamp#
that's why 我仲未買新 CPU #vamp#
原帖由 文件夾 於 2008-2-12 15:24 發表
45nm 係唔係真係無咁熱?
呢個係肯定的
原帖由 ziv 於 2008-2-13 01:29 發表

到fix到個bug,4核唔知要唔要$1k
依家 o的 Dual cores 都唔平啦
原帖由 絕心 於 2008-2-14 01:54 發表
IFBUYINTELPLSWAIT420
420 ? 咩 420 ..... ?
原帖由 kelvinlok 於 2008-2-14 11:28 發表
4月20#question#
o甘我都係等下先
o的代理唔知幾時先會跟 ....
原帖由 文件夾 於 2008-2-14 03:43 發表
Intel Core 2 Duo E8400 (3GHz) CPU/6M BOX 約$1500
ASUS P5K-PRO P35 M/B $1195 /GIGABYTE GA-P35-DS3P 2.1 $1380
Sapphire藍寶石 HD3850 PCI-E 512MB DDR3 $1490
A-DATA DDR-2 800MHZ 2G Ram (連散熱片) *2 $700
W ...
E8400 依家係 $1800, 仲要成 set 機買先得