我台 HTPC ....

E2140, 2GB Ram, X1650, Intel 965G, WinTV MCE-150LP, 320GB HDD, DVD-RW, Slim case
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
你搬左屋?

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
部機都幾省電 ~ idle 時才 81W (Shut Down o左都要 10W)
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
原帖由 Error_404 於 2008-2-14 22:15 發表
你搬左屋?
可以 o甘講 ~ 耐唔耐住下青衣, 耐唔耐返下新屋
kelly clarkson
高尚住宅

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 Error_404 於 2008-2-14 22:20 發表
高尚住宅
不及紅荼 o個間
原帖由 kelvinlok 於 2008-2-14 22:18 發表
kelly clarkson
沒錯 (正在聽 MP3 ...)
原帖由 觀星是答案 於 2008-2-14 22:24 發表

沒錯 (正在聽 MP3 ...)
我覺得個mce聽歌好麻煩
可唔可以睇下VISTA低電量閉機係會用幾多電.........
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
原帖由 kelvinlok 於 2008-2-14 22:26 發表
我覺得個mce聽歌好麻煩
尚可接受
我一般只係用 "全部播放"

由得佢 random 播
原帖由 Enzo 於 2008-2-14 22:33 發表
可唔可以睇下VISTA低電量閉機係會用幾多電.........
影唔到相 (費事搞)
我之前試過, around 25W
原帖由 觀星是答案 於 14/2/2008 22:34 發表

影唔到相 (費事搞)
我之前試過, around 25W
只係比電RAM都要25W?
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
原帖由 Enzo 於 2008-2-14 22:35 發表
只係比電RAM都要25W?
唔好忘記唔開機都行 o左 10W
底板, CPU, USB 都係有電到的 (因為可以用 MCE remote 開機)
安左SP1會好DD
等待中
依家出HTPC,仲係AMD化算,又涼又省電
原帖由 firework 於 2008-2-15 10:23 發表
依家出HTPC,仲係AMD化算,又涼又省電
始終覺得 intel 底板比較耐用, 同埋兼容性比較好 (心理作用)
省電方面 .... E2140 都非常唔錯 ~
原帖由 觀星是答案 於 2008-2-15 11:15 發表

始終覺得 intel 底板比較耐用, 同埋兼容性比較好 (心理作用)
省電方面 .... E2140 都非常唔錯 ~
INTEL平台玩htpc要加display card,食多o左電又阻住散熱,放係細機好快打柴。
原帖由 firework 於 2008-2-15 12:10 發表

INTEL平台玩htpc要加display card,食多o左電又阻住散熱,放係細機好快打柴。
我就覺得咩 Onboard display 都唔緊要
因為我都唔會用, 一定係會另外加 display card

食多少少電都唔緊要, 最緊要夠快夠靚
熱我就唔係好覺熱, 可接受
間屋好似都幾靚
原帖由 觀星是答案 於 2008-2-14 22:16 發表
部機都幾省電 ~ idle 時才 81W (Shut Down o左都要 10W)
lee 部check 電既機..............幾多錢呀
原帖由 wo~~ 於 2008-2-17 17:22 發表

lee 部check 電既機..............幾多錢呀
唔係好記得啦
好似 2 百幾