呢個Config o唔ok?

幫下眼睇

Intel Core 2 Quad Q6600(2.4G)8M BOX (G0/95W)      HK$ 2,105.00      
GIGABYTE GA-EP35-DS3P P35 M/B      HK$ 1,400.00
A-DATA DDR-2 800MHZ 2G Ram (連散熱片)      HK$ 333.00*2
Galaxy影馳 8800GT HDMI Cooler Master 512MB      HK$ 1,830.00
Creative X-Fi Xtreme Gamer Sound Card      HK$ 798.00
WD 250G 2500YS SATA II/16MB HDD      HK$ 499.00
ANTEC NeoPower500 500W P.S.      HK$ 668.00
Case HK$600
屎忽鬼真係屎忽鬼
用途係咩???
原帖由 天下布武 於 2008-2-24 23:47 發表
用途係咩???
剪片(HD) 睇片(HD) 執相 (D300 Raw )

同埋為打機
屎忽鬼真係屎忽鬼
WAIT FOR QX9 Series

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 Error_404 於 2008-2-24 23:52 發表
WAIT FOR QX9 Series
唔得啦 我部PC 已經半死了

一條RAM已經死亡...

Q9XXX 幾時出?
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 文件夾 於 2008-2-24 23:47 發表

同埋為打機
起碼加多4只500g hdd,set兩組raid 0
除 o左小心 ram 唔夾板外, 其他都 ok 啦
畫圖幹麼用 8800GT .... #question#
原帖由 觀星是答案 於 2008-2-25 00:16 發表
除 o左小心 ram 唔夾板外, 其他都 ok 啦
畫圖幹麼用 8800GT .... #question#
因為我想打機

error話我用e8400 更好

係唔係架?
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 firework 於 2008-2-25 00:13 發表

起碼加多4只500g hdd,set兩組raid 0
HDD係另一個計劃
屎忽鬼真係屎忽鬼
如果怕唔夾RAM 有咩RAM抵玩
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 文件夾 於 2008-2-25 00:22 發表
因為我想打機

係唔係架?
E8400 ... 你係話 CPU 定 Display card (係 CPU 吧 ?)
如果你個 software support 用 Dual core 甚至 Quad core 的話, Q6600 會好 o的

另外, 依家 入9 ram 都係要撞下手神, 我諗 corsair 會穩陣少少
原帖由 觀星是答案 於 2008-2-25 00:35 發表

E8400 ... 你係話 CPU 定 Display card (係 CPU 吧 ?)
如果你個 software support 用 Dual core 甚至 Quad core 的話, Q6600 會好 o的

另外, 依家 入9 ram 都係要撞下手神, 我諗 corsair 會穩陣少少 ...
我用果套軟件佢就話雙核一定得

四核就唔知.

corsair 一對2GB幾錢到?
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 文件夾 於 2008-2-24 23:47 發表

同埋為打機
>> 剪片(HD)  執相 (D300 Raw )

最好有兩部 hard disk 以上

Vincent's Gallery
http://www.vincentkwok.hk

有緣便玄, 無緣便完. 信是有玄, 一切隨緣.
緣是天定, 份是人為. 隨遇而安, 一切順其自然.
原帖由 文件夾 於 2008-2-25 00:22 發表
因為我想打機

係唔係架?
剪片 quad core 好 #yup#
Vincent's Gallery
http://www.vincentkwok.hk

有緣便玄, 無緣便完. 信是有玄, 一切隨緣.
緣是天定, 份是人為. 隨遇而安, 一切順其自然.
原帖由 Oops 於 2008-2-25 08:03 發表

剪片 quad core 好 #yup#
當年用Pentium render 320x240, 片長5分鐘...render用左5個幾鐘

依家部機 render 768x576, 片長6分幾鐘...render都係用左7分幾鐘 O:-)