O咀 舊hdd 用唔到~

技嘉EP35-DS3R
我插IDE HDD 其中一隻
當我插住佢就會停係Windows XP個LOGO到

但係BIOS係認到哂

當我無插住果隻HDD又入得番...

而果隻hdd 我本身只係放Data 而入面無Windows...

點解
屎忽鬼真係屎忽鬼
active o左個新 harddisk 未? de-active o左舊 harddisk 未?
set o左 boot 機次序未?
原帖由 觀星是答案 於 2008-2-27 11:57 發表
active o左個新 harddisk 未? de-active o左舊 harddisk 未?
set o左 boot 機次序未?
de-active o左舊 harddisk 未? 唔明.

BOOT機次序我選擇左HDD only
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 文件夾 於 2008-2-27 12:02 發表
de-active o左舊 harddisk 未? 唔明.

BOOT機次序我選擇左HDD only
只插舊 HDD 用 WinPE boot 機見唔見到 data?
只插新 HDD boot 唔 boot 到?
可以買條ATA轉SATA線試下既~我用緊  唔錯~
不過如果個HD唔太大既話...就算啦..
因為條線要成$85  好貴xx(
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
原帖由 觀星是答案 於 2008-2-27 13:44 發表

只插舊 HDD 用 WinPE boot 機見唔見到 data?
只插新 HDD boot 唔 boot 到?
睇唔到data

應該出左事

岩岩dl左軟件望到d file.

不過認唔到佢係一隻HDD

出左什麼"無法讀取 動態磁碟"
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 文件夾 於 2008-2-27 19:05 發表
睇唔到data

應該出左事

岩岩dl左軟件望到d file.

不過認唔到佢係一隻HDD

出左什麼"無法讀取 動態磁碟"
當 o左係 active directory? 炒 o左?
原帖由 觀星是答案 於 2008-2-27 20:25 發表

當 o左係 active directory? 炒 o左?
抄左

都唔知點搞囉...
屎忽鬼真係屎忽鬼
原帖由 文件夾 於 2008-2-27 21:07 發表
抄左

都唔知點搞囉...
真係不幸
o甘 o既 error, 未有十足把握前咩都唔好做
原帖由 觀星是答案 於 2008-2-28 01:09 發表

真係不幸
o甘 o既 error, 未有十足把握前咩都唔好做
哈哈 我Recover番佢
屎忽鬼真係屎忽鬼