其實eeepc係唔係真係咁好用?

#question# linux唔好行?個個買左都要裝xp?
如果以3k唔駛尼個price,我接受到佢
你問我,我夠用
我只係會做word,power point,睇相,上網
夠晒
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
HDD 太細 , 要買補品進補

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 Enzo 於 2008-3-1 01:53 發表
你問我,我夠用
夠晒
睇高清得唔得?
原帖由 戇男 於 2008-3-1 02:06 發表
睇高清得唔得?
個mon得唔得
就係唔知得唔得先問
原帖由 csc 於 2008-3-1 02:32 發表
個mon得唔得
粒U都唔係好得
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
原帖由 Error_404 於 2008-3-1 02:04 發表
HDD 太細 , 要買補品進補
我上下網, check下 email, 開下 excel, word, 當 dictionary用, 乜進補都不用已夠用..(加Ram除外)
詠春
如果hdd 大D, 去旅行過相睇相都幾好
原帖由 戇男 於 1/3/2008 02:06 發表
睇高清得唔得?
好似連睇rmvb都唔係好得wor
高清你唔好林喇
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
原帖由 herman 於 1/3/2008 11:34 發表
如果hdd 大D, 去旅行過相睇相都幾好
黎緊大把尼d機
有部又係3k,但行40gb hdd
hp遲d會出部via的,個款勁吸引
原帖由 Enzo 於 2008-3-1 11:48 發表
黎緊大把尼d機
有部又係3k,但行40gb hdd
hp遲d會出部via的,個款勁吸引
其它機都是用VIA & real hd...慢到PK
詠春
原帖由 BlueFish 於 1/3/2008 12:09 發表
其它機都是用VIA & real hd...慢到PK
睇下hp果部點先
via+ssd
因為大部份用家都唔識linux
原帖由 kelvinlok 於 1/3/2008 12:44 發表
因為大部份用家都唔識linux
佢個linux係易用,始終都係一部高級好易通
但唔識用linux其實都好合理,其他人識用linux把托咩
eeepc 最大問題係續航能力低, 只得兩至三個鐘
Vincent's Gallery
http://www.vincentkwok.hk

有緣便玄, 無緣便完. 信是有玄, 一切隨緣.
緣是天定, 份是人為. 隨遇而安, 一切順其自然.
原帖由 Enzo 於 2008-3-1 01:53 發表
你問我,我夠用
夠晒
我覺得 7" mon 做 powerpoint 係太細...

eeepc 唔用s.s.d. 會唔會太慢
原帖由 Oops 於 1/3/2008 13:20 發表

我覺得 7" mon 做 powerpoint 係太細...
改野多,做多數都係屋企做喇
我都係打算買黎放係床頭用同埋可以係學校上下網
要有性能o既notebook我已經有部c2d t5200
原帖由 I.S. 於 2008-3-1 13:28 發表
eeepc 唔用s.s.d. 會唔會太慢
詠春
原帖由 Enzo 於 2008-3-1 13:37 發表
改野多,做多數都係屋企做喇
我都係打算買黎放係床頭用同埋可以係學校上下網
要有性能o既notebook我已經有部c2d t5200
o係學校做野, 我只會用 X61
o係街上網 check 少少野, 我可以用 iPod Touch 或電話 O:-)

eeePC 既 SSD 本身都唔快 , 係慢個隻來...
第二, 佢個 mon 既 resolution 行 winxp 係好麻煩 , 有d野會睇唔哂 , 要靠 software 搞搞佢
第三, 睇片? 唔洗諗 , rmvb 已經唔夠力

完全係上網 , 文書 only

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
吾係wo我睇rmvb,avi都吾lag wo
原帖由 Error_404 於 2008-3-1 16:05 發表
eeePC 既 SSD 本身都唔快 , 係慢個隻來...
第二, 佢個 mon 既 resolution 行 winxp 係好麻煩 , 有d野會睇唔哂 , 要靠 software 搞搞佢
第三, 睇片? 唔洗諗 , rmvb 已經唔夠力

完全係上網 , 文書 only ...
始終佢平又係另一種優勢
原帖由 小蹴 於 1/3/2008 19:55 發表
吾係wo我睇rmvb,avi都吾lag wo
你睇咩size先......
ed 便攜上網裝置,我eeepc 同 iphone 都玩過
我結果選了iphone
其實最好就係夠文書、上網,加睇下片就最好...
eeepc 個linux 同平時PC 用ge minux 分別大唔大
原帖由 絕心 於 2/3/2008 17:52 發表
ed 便攜上網裝置,我eeepc 同 iphone 都玩過
我結果選了iphone
尼個年代
我都係鐘意用電話黎聽歌
加個a2dp ,非常咁方便