決定增添 第 7 隻 HDD

為了未來高清電影 和 Wii ISO
打算先買一隻 250 - 300 GB 的 SATA HDD , 以 mobile rack 形式安裝在 5.25" 上 , 隨時拔出換另一隻 或 安裝在將來的 HTPC 上

由於 case 已經飽和 6隻 HDD .....必須這樣做 , ...因為舊 HDD 老是不壞

宜家有邊款 HDD 比較 涼 ???

mobile rack 有無d可靠一點 ? 市面上的一款 , 互相老番.....很不可靠

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
不如買一隻 500GB 返來, 一次過抆走 2 - 3 隻舊 HDD 吧
原帖由 觀星是答案 於 2007-3-4 03:24 發表
不如買一隻 500GB 返來, 一次過抆走 2 - 3 隻舊 HDD 吧
一來貴 , 二來唔捨得 :-(

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
來個wii iso 0day吧
原帖由 Error_404 於 2007-3-4 04:08 發表

一來貴 , 二來唔捨得 :-(
你大把 $$$, 貴唔係問題
唔捨得更加唔係問題, 舊 o既唔去新 o既唔來

而且你 o甘多 harddisk 真係好嘈好 side 電, 長遠計係唔化算的
原帖由 觀星是答案 於 2007-3-4 11:15 發表

你大把 $$$, 貴唔係問題
唔捨得更加唔係問題, 舊 o既唔去新 o既唔來

而且你 o甘多 harddisk 真係好嘈好 side 電, 長遠計係唔化算的
我都係咁諗…所以一年前我用 4 隻 200G 代替左 4 隻 80G 同 40 G!
留返 D 80G 黎做後備…

不過仲未比返 $$ 日清…
原帖由 Error_404 於 2007-3-4 01:44 發表
為了未來高清電影 和 Wii ISO
打算先買一隻 250 - 300 GB 的 SATA HDD , 以 mobile rack 形式安裝在 5.25" 上 , 隨時拔出換另一隻 或 安裝在將來的 HTPC 上
NAS不是更好???
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
替代唔到
2隻 rapotor 無可能有 hdd 代替到
2 隻 200 GB 都係
BT hdd 也是
得返 120 GB

看來我買隻 死雞算

原帖由 閒魂 於 2007-3-4 12:18 發表

我都係咁諗…所以一年前我用 4 隻 200G 代替左 4 隻 80G 同 40 G!
留返 D 80G 黎做後備…

不過仲未比返 $$ 日清…
係咪除左$$仲有個tea
其實我依家已經考慮緊放左2隻300G再換大d