等我用 DFI 底板 + E5200 創造奇蹟吧

4GHz ! 我又來了 !
wow

我都唔敢玩D咁危險既遊戲
玩ocO:-) O:-)
咩裝備
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
原帖由 電親個腦 於 2009-4-17 21:53 發表
咩裝備
DFI P45 T2R
E5200
Corsair DDR2 800, 2GB x 2
Crazy Sheep ATI 4850

tagan 480W

now @ 320 x 12.5 = 4GHz installing Windows XP Pro
原帖由 觀星是答案 於 2009-4-17 21:58 發表

DFI P45 T2R
E5200
Corsair DDR2 800, 2GB x 2
Crazy Sheep ATI 4850

tagan 480W

now @ 320 x 12.5 = 4GHz installing Windows XP Pro
org hs?
+v ?
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
200 OC to 320..........
原帖由 電親個腦 於 2009-4-17 21:59 發表

org hs?
+v ?
原裝 HEATSINK + 加 0.125V
唔加 V 頂盡上 300 x 12.5 = 3.75G
原帖由 觀星是答案 於 2009-4-17 22:35 發表

原裝 HEATSINK + 加 0.125V
唔加 V 頂盡上 300 x 12.5 = 3.75G
我果粒上266都好似唔得xx(
原帖由 ANTI@# 於 2009-4-17 22:35 發表

我果粒上266都好似唔得xx(
O甘..... 比較弱 O左少少 wo ....
我打算唔加 V 長行 280 x 12.5 的 ....
this new one is for yourself again?
you just made an animal pc ja wor
原帖由 Pazu 於 2009-4-17 22:56 發表
this new one is for yourself again?
you just made an animal pc ja wor
我巴打用的, 用來頂替佢原本台 Op 165 (AMD 1.8G Dual Core) + ATI HD 2600XT
等我 upload o的玩具圖上來啦

我其實係買 o左
1 ) DFI P45 T2RS
2 ) Intel E5200
3 ) Crosair 2 x 2GB DDR2 800 4GB kit
4 ) crazy sheep 4850 512mb DDR4

大家睇下粒 cpu 係馬來西亞貨 #yup#
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
CPU 寫真集
向位, 呢粒就係傳說中唔好超 o既新 5 cap 版 E5200
呢次真係 die hard 啦
DFI 底板賣貴 o甘多, 跟返 o的好少少 o既配件都好應該吧 ~
為 o左超得好少少, 出動埋個 Intel 原裝 Q9450 heatsink #yup#
P.S. 其實作用都應該不大吧 ....
公佈成績啦
320 x 12.5 = 4GHz 成功
ram 除頻 333/800 = DDR2 768
CPU 加壓 0.165V 穩行 #yup#
280 x 12.5 = 3.5 GHz 成功
ram 除頻 266/800 = DDR2 842
RAM 加壓 0.1V 穩行
Floopy
原帖由 觀星是答案 於 2009-4-18 03:23 發表
CPU 寫真集
向位, 呢粒就係傳說中唔好超 o既新 5 cap 版 E5200
呢次真係 die hard 啦
其實點睇所謂5cap版同有乜特別?

原帖由 電親個腦 於 2009-4-18 10:31 發表

其實點睇所謂5cap版同有乜特別?
CPU 底有 5 粒 cap (見圖)
之前 5 cap 版係好好超的
跟cpu hsf仲係咪0.6A?
原帖由 firework 於 2009-4-18 21:25 發表
跟cpu hsf仲係咪0.6A?
0.2A ~ 極靜 ....
咁既cpu都叫唔好超
玩野(非改圖 )
原帖由 ANTI@# 於 2009-4-19 01:06 發表
玩野(非改圖 )
13.8 GHz ? 唔用液態 "淡" 應該做唔到了吧.... (如果無改圖)
原帖由 觀星是答案 於 2009-4-19 01:09 發表

13.8 GHz ? 唔用液態 "淡" 應該做唔到了吧.... (如果無改圖)
真係冇改圖
只係佢讀錯數(用CPUZ睇 - 3GHz, 好正常)

不過果陣個SYSTEM好有問題
原帖由 ANTI@# 於 2009-4-19 01:13 發表

真係冇改圖
只係佢讀錯數(用CPUZ睇 - 3GHz, 好正常)

不過果陣個SYSTEM好有問題
266 x 12.5 吧
應該唔難上的
原帖由 觀星是答案 於 2009-4-19 00:40 發表

0.2A ~ 極靜 ....
呢d先好麻,矮hsf又貴又難搵。
不過我買親Intel都係0.6A,嘈到拆天...
原帖由 觀星是答案 於 2009-4-18 03:31 發表
公佈成績啦
320 x 12.5 = 4GHz 成功
ram 除頻 333/800 = DDR2 768
CPU 加壓 0.165V 穩行 #yup#
上4.4#yup#