新裝的IE係米傻左

新安裝的OS個IE去所有forum(包括pcin), 回覆message 是attach不到圖的, 會說我的圖不正確, 現在是用Avant但都是base on IE的核心都一樣情況
用火鳥就無事
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
詠春
discuz問題, 其實都upload到
discuz問題, 其實都upload到
kelvinlok 發表於 2009-8-12 12:03
IE 上到 firefox 上唔到既網就係 firefox 問題…
firefox 上到 IE 有問題既網就係個網有問題…
咁 Acid 2/3 係唔係 W3C 有問題 …
IE 上到 firefox 上唔到既網就係 firefox 問題…
firefox 上到 IE 有問題既網就係個網有問題…
咁 Acid 2/3 係唔係 W3C 有問題 …
閒魂 發表於 2009-8-12 15:34
跟足spec都有問題即係discuz整左d code係專for IE啦
跟足spec都有問題即係discuz整左d code係專for IE啦
kelvinlok 發表於 2009-8-12 15:50
IE8 過到 Acid2 但 Acid3 仲差得遠…
那為什麼叫「跟足 Spec」,又為什麼以前不「跟足 Spec」?

我的理解很呼淺…
1. A 不存在就不會有的問題就是 A 的問題…
2. 現在 A = IE
所以
IE 不存在就不會有的問題就是 IE 的問題…

可試的解決辦法…
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
IE8 過到 Acid2 但 Acid3 仲差得遠…
那為什麼叫「跟足 Spec」,又為什麼以前不「跟足 Spec」?

我的理解很呼淺…
1. A 不存在就不會有的問題就是 A 的問題…
2. 現在 A = IE
所以
IE 不存在就不會有的問題就是 IE ...
閒魂 發表於 2009-8-12 16:06
ACID 3到而家跟本就未係standard, 有需要跟咁足咩?
唔係偏幫IE, 但係IE8真係standard compliance, 係個網特別為IE整D code搞到新IE有D野用唔到咁唔通係IE問題?
ACID 3到而家跟本就未係standard
係個網特別為IE整D code搞到新IE有D野用唔到
拿出動機和証據來…

我明白要 Microsoft 跟 Standard 做野係好困難同尬尷…
不竟人地始終係靠非 Standard 發達…

upload 個問題…我提供了解決辦法了!是不是 IE 問題由使用者隨便說而已…
可試的解決辦法…
閒魂 發表於 2009-8-12 16:06
OK了
詠春
Btw wap version is not working...automatically redirect to normal version