今年無咩電腦 parts 想買

2010 年, PC hardware 無目標
2010 年好似一個過渡 O既年份 O甘
我都未四核化!
我都未四核化!
閒魂 發表於 2010-3-7 22:32
6 核都來啦, 你仲唔 4 核化 ?
6 核都來啦, 你仲唔 4 核化 ?
觀星是答案 發表於 2010-3-7 22:42
咁下一部就要 8 - 12 核…
4核已經唔夠用

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
咁下一部就要 8 - 12 核…
閒魂 發表於 2010-3-7 22:48
你即係耍我 O者 ~
唔要 6 核直上 8 核

3 年之後又 3 年 ....
你即係耍我 O者 ~

觀星是答案 發表於 2010-3-7 22:52
太窮了…
連 server 都只係用 1X Intel(R) Xeon(TM) CPU 2.40GHz (Hyperfucking)
用 Xeon 是窮的表現嗎 ?
用 Xeon 是窮的表現嗎 ?
觀星是答案 發表於 2010-3-7 23:05
單核無 64bit 無 VT,叫人點用
單核無 64bit 無 VT,叫人點用
閒魂 發表於 2010-3-7 23:12
P4 Xeon ?
P4 Xeon ?
觀星是答案 發表於 2010-3-7 23:32
全部harddisk轉ssd吧
全部harddisk轉ssd吧
kelvinlok 發表於 2010-3-8 12:12 AM
希望下年部機變最終型態
SSD 160GB x2 Raid 0
1TB x2 Raid 1
2TB normal
到 2011 年時, 我希望可以買到以下東東

2 x >128GB SSD 行 raid 0 裝 OS
新地橋 >6 核 mid-range 以上 CPU
行到 PCI-e 3.0, USB 3.0 同埋 SATA 3.0 的底板
ATI HD-6870 以上 display card
>6GB ram
好彩我無乜買機欲望!
有隻 24" LCD 被我用下已經不錯…
好彩我無乜買機欲望!
有隻 24" LCD 被我用下已經不錯…
閒魂 發表於 2010-3-8 05:15 AM
我隻20" mon 在開機unplug下,死左DVI..
我隻20" mon 在開機unplug下,死左DVI..
杰仔 發表於 2010-3-8 07:58
天意 !
叫你換隻 non-TN panel + LED backlight o既 LCD
你即係耍我 O者 ~

觀星是答案 發表於 2010-3-7 22:52
咦!我也等待中.........
今年要換機,
咦!我也等待中.........
今年要換機,
紅豆 發表於 2010-3-8 11:18
o甘你無緣了
今年應該唔會出 sandy bridge
o甘你無緣了
今年應該唔會出 sandy bridge
觀星是答案 發表於 2010-3-8 11:21
早兩天買NAS和HD時己想順手換,
但塊MB D85和690II機箱未到hk,
現在為有等AMD 六核
我己好傻買多隻1.5TB HD備份現有DATA,
以免現在的PC頂不著死機,
我無野想買..
早兩天買NAS和HD時己想順手換,
但塊MB D85和690II機箱未到hk,
現在為有等AMD 六核
紅豆 發表於 2010-3-8 11:24
690 II 你買 basic 定 advanced ?
觀星是答案 發表於 2010-3-8 11:58
乜唔係叫 plus ?
乜唔係叫 plus ?
silaimo 發表於 2010-3-8 12:04
o甘 plus lor
觀星是答案 發表於 2010-3-8 11:58
usa只得完全版us$99 和平價版$79,
但和漢科不同,沒透側版的,
如透側是完全版便買它,
因平價版少了頂的SATA和風扇由14cm轉為12cm,
如買,最好等有現貨看先決定買那款,
我無野想買..
silaimo 發表於 2010-3-8 11:42
你部PC已好快,當現不用換,
我還用緊AMD 64x2 4200+,
1.5GB Ram
ati 3650
鸣..........
usa只得完全版us$99 和平價版$79,
但和漢科不同,沒透側版的,
如透側是完全版便買它,
因平價版少了頂的SATA和風扇由14cm轉為12cm,
紅豆 發表於 2010-3-8 12:16
Centurion 5 II 都唔差
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6640
你部PC已好快,當現不用換,
我還用緊AMD 64x2 4200+,
1.5GB Ram
ati 3650
鸣..........
紅豆 發表於 2010-3-8 12:21
咸豆大把錢錢啦