顛覆低端形象 ThinkPad R61首測 (31/5 from it168)

後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
R61 Wide Screen 同 T61 Wide Screen 是極之相似
無論 size, 用料, 質感都跟 T61 WS 差不多

放低 1 台 T61 WS, 一台 R61 WS, 唔打開個 screen
我公司 o的同事以為 2 台都係 T61 WS

只有做 TS 和做 marketing 的同事先知外觀的分別
在於 Optical Drive

T61 用的是 Ultrabay slim
R6t1 用的是 Ultrabay Enhanced
原帖由 觀星是答案 於 2007-6-1 10:37 發表
R61 Wide Screen 同 T61 Wide Screen 是極之相似
無論 size, 用料, 質感都跟 T61 WS 差不多

放低 1 台 T61 WS, 一台 R61 WS, 唔打開個 screen
我公司 o的同事以為 2 台都係 T61 WS

只有做 TS 和做 marketing 的 ...
咁售價會唔會好接近#question#

有冇APS+Roll Cage?
後來 我總算學會了 如何去愛 可惜你 早已遠去 消失在人海   後來 終於在眼淚中明白 有些人 一旦錯過就不再

PC-Infinity World Community Grid Team
原帖由 電親個腦 於 2007-6-1 11:07 發表

咁售價會唔會好接近#question#

有冇APS+Roll Cage?
APS ? 標準裝配啦

Roll Cage ?
R Series 用先過 T Series 的
R50 已經有 Roll Cage
T 要 T60 先有

只係 R50 係試驗性質, 一直都無公佈 o者
原帖由 觀星是答案 於 2007-6-1 13:08 發表

APS ? 標準裝配啦

Roll Cage ?
R Series 用先過 T Series 的
R50 已經有 Roll Cage
T 要 T60 先有

只係 R50 係試驗性質, 一直都無公佈 o者
APS 低端R終有

T61 X61 個 Roll cage 去到LCD

原帖由 電親個腦 於 2007-6-1 13:09 發表

APS 低端R終有

T61 X61 個 Roll cage 去到LCD
LCD o個個唔算 Roll Cage ... haha
個樣好薯
如果肯改改外形 , 起碼好買一倍

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 Error_404 於 2007-6-1 19:56 發表
如果肯改改外形 , 起碼好買一倍
你可以話我膚淺...咁既外型....我真係買唔落手
有時見客 , 真係唔想拎部外形唔討好既 nb

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 Error_404 於 2007-6-1 21:47 發表
有時見客 , 真係唔想拎部外形唔討好既 nb
有d人好buy 小黑個穩重

對電腦有d認識才會覺得小黑係好野來

大部分都係.....乜咁柒既外形 , 你公司無錢買 nb 俾你用 ?

你話我古怪都係咁話
我好鐘意ibm尼隻樣
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
有 o的人覺得 ThinkPad 個樣唔可以接受
有 o的人覺得 ThinkPad 個樣好 Pro

但其實真正好的 Design 是藏在骨子裡 ~
有更多未被人留意到的東西, 無比較過無得講

P.S. A-Sa, 東 G, IBM (ThinkPad), 你老母 , 4 個牌子的機我都用過, 拆過
後 3 隻更加係呢一年之內 o既事 tim

講個樣, 東 G 好, 講平, A-Sa 超平, 講 c/p 值, 你老母絕對係上等貨
不過我仍然係用緊 ThinkPad
因為 .... 用過先 feel 到咩叫有分別
我夠知聯想入面好
但仍然過唔到佢外形個關

原帖由 Error_404 於 2007-6-2 00:34 發表
我夠知聯想入面好
但仍然過唔到佢外形個關
小黑係品牌形象
無可能改的