二手問價~

有人放一條全新的1GB DDR2 667 nb ram畀我~

想問下幾$$一條合理??
全新 $300 左右

二手..俾盡 2舊

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
因為佢arm arm入左部新機想換1條2gb~

所以放條1gb畀我~

咁應該3百定係2百?
原帖由 killer 於 2007-8-16 11:07 PM 發表
因為佢arm arm入左部新機想換1條2gb~

所以放條1gb畀我~

咁應該3百定係2百?
300 你去買條新仲好

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
i think so

佢頭先開我290

我都諗緊新的都係$350左右

就係唔知好唔好幫佢買..

而且我仲要買多條唔知夾唔夾
原帖由 killer 於 2007-8-16 11:32 PM 發表
i think so

佢頭先開我290

我都諗緊新的都係$350左右

就係唔知好唔好幫佢買..

而且我仲要買多條唔知夾唔夾
$350  買到 DDR2 - 800 la

UNDER $270都可以諗諗,不過NB RAM要夾機係比較煩,最好都係一對咁買,仲要睇CHIPS,IBM機就唔使諗
原帖由 firework 於 2007-8-16 11:48 PM 發表
UNDER $270都可以諗諗,不過NB RAM要夾機係比較煩,最好都係一對咁買,仲要睇CHIPS,IBM機就唔使諗
原來係 notebook ram
我宜家先睇到
咁要加返 幾十蚊先 balance 到

原帖由 Error_404 於 2007-8-16 23:51 發表

原來係 notebook ram
我宜家先睇到
咁要加返 幾十蚊先 balance 到
原來你一早睇錯左....

我一直都係講nb ram
原帖由 firework 於 2007-8-16 23:48 發表
check過唔難夾其他牌子的ram

chips有咩要睇?
新e 批 Thinkpad 用到 kingston , 其他牌子 ram

我都諗住換kingston~

你地對kingston 的nb ram有咩comment?
原帖由 killer 於 2007-8-17 12:07 AM 發表
我都諗住換kingston~

好多人用緊...
我自己就未用過 , 仲等緊條原廠ram 返貨

你當佢係 萬能蘇

原帖由 <i>killer</i> 於 2007-8-17 00:07 發表<br />
我都諗住換kingston~<br />
<br />
<br />
KINGSTON一水水,唔同CHIPS都有。。。。
你都係做下功課搵下你部機同邊D RAM夾啦
IBM機十對有九對半會有不同程度唔夾 O:-)
了解~~

唔該晒ERROR 同埋火火
原帖由 firework 於 2007-8-17 00:45 發表
<br />
KINGSTON一水水,唔同CHIPS都有。。。。
你都係做下功課搵下你部機同邊D RAM夾啦
IBM機十對有九對半會有不同程度唔夾 O:-)
IBM 無做 notebook 幾年了
可能就係講緊幾年前呢
原帖由 killer 於 2007-8-17 14:54 發表
可能就係講緊幾年前呢
有 DDR2 667 o個陣, IBM 已經無做 notebook 啦
IBM 最後出 伯3機係 T42 , 用 DDR-333 的
IBM難夾RAM係唔係一直都係咁?
d人講以前就係好難夾
但宜家聯想機就易夾好多....

原帖由 Error_404 於 2007-8-17 15:29 發表
d人講以前就係好難夾
但宜家聯想機就易夾好多....
依家少 o的鬼 shu o野
多數都係夾唔到就開唔到機
有人報價 $305 一條 nb DDR2-667 ( A-DATA , Kingston )

邊度
原帖由 killer 於 2007-8-17 11:10 PM 發表

邊度
MK

旺電邊間
原帖由 killer 於 2007-8-17 11:15 PM 發表
旺電邊間
唔知
多數頂樓最入個間 呱

收到

搵日去搵先
今日係黃金, 最平都只見到 $335 Kingston ( 聯強保養 )
大部分都係 $350 以上

而 A-DATA 就平d , $315 有交易

黃金反而仲貴