[代問]R50 recover完問題

入番window裝ibm rprogram果時定格,hang機
知唔知咩事
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
拆走機底條唔係 IBM 的 ram
再按 "Access IBM" 試過
problem solve
用原裝256mb 既r60 recover 番
同條1gb hynix 粒粒完全唔夾

請問c * 除原裝外,有咩brendname 夾d
善惡喜惡皆執著 到頭南坷一夢中

原帖由 情長仔 於 2008-1-24 19:48 發表
problem solve
用原裝256mb 既r60 recover 番
同條1gb hynix 粒粒完全唔夾

請問c * 除原裝外,有咩brendname 夾d
無 ~ 以我做 o左師傅 o甘多年 o既經驗; 係一定要搏
你今日買返來見唔到問題, 行 test full pass, 點 run-in 都唔死都無用

聽日行 recovery 可能死
放 o係度一粒鐘唔行又可能死
又可能 1 個月 1 次 M 到開唔到機
又可能 3 個月發一次脾四藍畫面

so ~ 自己考慮一下
咁你地賣幾多錢錢 ddr400 1gb ?

原帖由 情長仔 於 2008-1-24 22:49 發表
咁你地賣幾多錢錢 ddr400 1gb ?
無 DDR400 1GB
原帖由 觀星是答案 於 2008-1-25 00:26 發表

無 DDR400 1GB
333 呢?

原帖由 情長仔 於 2008-1-25 12:41 發表

333 呢?
1GB .... 你唔會想知個 price
我 suggest 512mb .... 如果你唔想死 o既話
原帖由 觀星是答案 於 2008-1-25 16:24 發表

1GB .... 你唔會想知個 price
我 suggest 512mb .... 如果你唔想死 o既話
其實係唔係ibm thinkpad 全部都唔多夾出面d ram?

原帖由 情長仔 於 2008-1-26 12:56 AM 發表
其實係唔係ibm thinkpad 全部都唔多夾出面d ram?
我諗係 Thinkpad 專登整到咁, 迫人買佢既 ram

Wii Code : 0677 9526 4888 4073
原帖由 情長仔 於 2008-1-26 00:56 發表
夾唔夾係睇運氣
但其實係有數據的, 例如 o的 ram o既 delay time 要 o係一定 o既 range 內, 底板就會用到
IBM o的 ram 通通都要求 o的廠造到同一個規格, 所以就算 o的模組不同, o的底板都唔會用唔到

而你地出街買呢, 就算係同牌子, 都可能會有問題

P.S. 呢 o的數據, 有部份係 o的 ram 無 mention 的, 所以唔駛出去搵
你只可以搏