我同 B 叔借完了
今晚 backup 個 config 好 o既 6801 裝呢個新 version
聽日有 report (希望)
原帖由 觀星是答案 於 2008-12-10 23:45 發表
我同 B 叔借完了
今晚 backup 個 config 好 o既 6801 裝呢個新 version
聽日有 report (希望)
直上啦, 仲backup
原帖由 kelvinlok 於 2008-12-11 00:00 發表

直上啦, 仲backup
backup 呢家 o野, 點都需要做 o既
裝起啦, 咩都未試
裝 o個陣個 build number 係 6801, 裝完係 6956

用 remote 去 standby 快好多, 唔會好似以前 o甘將 o的 data backup 晒去 harddisk 一次
直入 S3 mode, 勁爽
原帖由 觀星是答案 於 2008-12-11 01:19 發表
裝起啦, 咩都未試
裝 o個陣個 build number 係 6801, 裝完係 6956

用 remote 去 standby 快好多, 唔會好似以前 o甘將 o的 data backup 晒去 harddisk 一次
直入 S3 mode, 勁爽 ...
原帖由 kelvinlok 於 2008-12-11 01:41 發表

sheep .... 有代價的
我一裝 / 拔 USB o野, 部機就會醒
同埋 S3 用電量增加返到 25W (即係之前 vista 未 update SP1 o個陣 o甘)
原帖由 觀星是答案 於 2008-12-11 09:53 發表

sheep .... 有代價的
我一裝 / 拔 USB o野, 部機就會醒
同埋 S3 用電量增加返到 25W (即係之前 vista 未 update SP1 o個陣 o甘)
beta都未到#vamp#
小畫家勁左   #vamp#
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
原帖由 herman 於 2008-12-11 11:19 發表
小畫家勁左   #vamp#
好耐之前都有PNG
不過個小丑神
好耐之前都有PNG <-- i know
just to show it's new brush styles #vamp#
原帖由 herman 於 2008-12-11 12:44 發表
好耐之前都有PNG  
仲有加埋office嗰d 快取圖案#yup#
如果唔介意見到新版就format install

windows 7真係就咁用有冇大問題? #question#
睇下~
AXP 2800+
1GB DDR400  RAM
6600GT AGP 行唔行到? #question#
原帖由 杰仔 於 2008-12-12 02:38 發表
如果唔介意見到新版就format install

windows 7真係就咁用有冇大問題? #question#
你有 key 咩?
尋晚小試過個 Windows
又有好多 o野改 o左 (對比 6801) ~ 如 boot 機畫面, MCE 個介面, Driver 支援, Start Menu, Taskbar o甘 ....

我主力都係試 MCE , 因為我架機裝 vista 都係為 o左 MCE

首先, 個 MCE 用 o左 hardware 加速, 我 cap 唔到圖

另外架機由 suspend (S3) resume 出來, 會踢唔著張 disblay card
張 HD 3450 用 Win7 pre-build driver / CCC 8.11 都係 resume 無 singal
不過架機係行緊的, 我 "盲" 打 command shutdown -r -t 0 架機識 reboot, 會有返畫面

HDTV 個硬解有改善, HD3450 睇 HD Jade 無 o左每 10 秒爆格爆到睇唔到 o既情況
不過仲係久唔久小爆透明格
另外, 開機 resources 進一步改善, 已經追近 XP 了
用 ram 開機 400mb 以下

亦都唔會好似 6801 o甘, o的 program / service 趕住彈出來而令 o的聲 / 畫疾
原帖由 herman 於 2008-12-12 09:26 發表

你有 key 咩?
120日內實會出BETA1, 駛乜要KEY
原帖由 kelvinlok 於 2008-12-12 13:14 發表

120日內實會出BETA1, 駛乜要KEY
唔用 Key 只可以支持 30 日
原帖由 觀星是答案 於 2008-12-12 15:47 發表

唔用 Key 只可以支持 30 日
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
搞 O左一陣, 終於都可以 cap 到圖啦
MCE 個 Start 畫面改 O左
連個設定畫面都改埋
setup 完, 立即要玩 O既只有一樣 O野, 高清電視
先睇下 setup 好係咩樣子 ~

再睇下個 programme guild ~ 多 O左 O的 internet 台

最後來, GF 8400GS 仍無法 HW decode H.264 on Windows 7
搞到想 down 隻黎玩了!!
個MCE幾型喎
原帖由 閒魂 於 2008-12-13 01:54 發表
搞到想 down 隻黎玩了!!
你個 FTP 有套 6801
原帖由 觀星是答案 於 2008-12-13 10:50 發表

你個 FTP 有套 6801
old build is not exciting
I dunno how to say, but...... i just want to say I love you~
C* aero peek得唔得?
原帖由 kelvinlok 於 2008-12-13 13:16 發表
C* aero peek得唔得?
我都會試下 aero peek 同 aero sh 唔知咩呢 2 個新 function
seems its time to build a new desktop