5仔唔知會唔會去到52蚊

依家都66蚊了.............真係痴線

[/URL]
俾大魔玩死.

60樓下長期投資都吾死去邊...................有多餘錢的話
詠春
高盛唱佢到$49.........
高盛下調匯豐控股(0005)評級至賣出
高盛將匯豐控股(0005)評級從中性下調至賣出﹐將該股加入確信賣出名單﹐同時將目標價從77港元下調至49港元。認為該公司面臨的風險主要來自 1,340億美元Household次級抵押貸款業務和920億美元HSBC Bank USA消費和商業地產貸款。高盛預計該公司09財年可能出現15億美元虧損﹐其中包括63億美元的Household商譽減損﹐另外預計該公司09財年可能暫停股息發放。

補充道﹐170億美元的再融資有望將第1級資本充足率提升至7%的水平﹐有助於緩解Household虧損(預計2010年前虧損198億美元)和市價損失(預計為280億美元)帶來的衝擊﹐並且可以令公司繼續發放股息﹐消除股價面臨的不確定因素。
高盛不嬲都係hihi來~~之前唔死得真係無天理

[/URL]
63.8.......
中 央 結 算 持 股 紀 錄 顯 示 , 由 1 月 7 日 至 14 日 , 高 盛 在 市 場 上 逐 步 減 持 共 475 萬 股  控 , 前 日 則 反 手 增 持 333 萬 股 , 反 觀 大 摩 唱 淡 前 夕 , 過 去 7 日 在 市 場 累 積 增 持 共 564 萬 股  控 , 與 報 告 叫 沽 行 動 相 反 。
豐 環 球 研 究 亞 太 區 首 席 證 券 策 略 師 魏 宏 兆 相 信 , 指 短 期 有 機 會 再 試 低 位 , 年 底 前 可 挑 戰 萬 六 點 水 平 。

果然唱衰HSBC係想再入多d平貨.

如果HSBC清盤, 佢地咪

原帖由 nissin 於 2009-1-17 15:05 發表
如果HSBC清盤, 佢地咪
到時HK都死左..............
詠春
唉。。。 幾時入貨好呢。。。。。 好難買!!!
匯控股價在倫敦急挫[22:34]
2009年1月19日

雖然匯控(0005)表明毋須英國政府注資,但股價在倫敦受壓,最低見460便士,相當於約51.82港元。

匯控在本港收市報62.3元,跌1.9元。在香港時間晚上十時許,匯控在倫敦報466便士(約52.5港元)。
詠春
原帖由 BlueFish 於 2009-1-17 15:33 發表

到時HK都死左..............
加陣係中移死HK先死

我開盤口
今日#5最高見63,最低見53,收市55
我開:

最高:61
最低:56
收市:59
收57.5

[/URL]
淫兔估得近d,he win
原帖由 戇男 於 2009-1-20 18:41 發表
淫兔估得近d,he win

不如估下聽日#5穿唔穿50
原帖由 戇男 於 2009-1-20 19:04 發表
不如估下聽日#5穿唔穿50
唔會.

佢而家講明唔需要英國政府救市,股價就企穩吧.
希望佢真係攪得掂啦~

早前大犘邊唱淡佢邊增持,應該都夠佢大撈一筆了,唔會再繼續踩死佢.

我既估計,明天最多係有少許既波動,可能會有很輕微既升幅,但唔會大跌.
原帖由 SBB 於 2009-1-20 19:14 發表
佢而家講明唔需要英國政府救市,股價就企穩吧.
希望佢真係攪得掂啦~

早前大犘邊唱淡佢邊增持,應該都夠佢大撈一筆了,唔會再繼續踩死佢.

我既估計,明天最多係有少許既波動,可能會有很輕微既升幅,但唔會大跌. ...
聽日有奧巴馬 effect
實升
原帖由 I.S. 於 2009-1-20 23:57 發表

實升
原帖由 戇男 於 2009-1-21 15:17 發表

原帖由 I.S. 於 2009-1-20 23:57 發表

實升
開市:        54.950
收市 :        55.000