ndsl用usb無線手指上網

整黎整去都整唔多, 行緊access point mode, d ip, gateway, dns差唔多左試右識都唔得...晌windows左整右整都唔得...晌ndsl到左篤右篤都唔得...

最後去左退貨回水
你部ndsl search唔到個usb無線手指???
#cry# 小仙女 #cry#
紅蟹跑得快還是青蟹跑得快......
原帖由 hktathmss 於 2007-2-11 19:15 發表
你部ndsl search唔到個usb無線手指???
search到, 所以問題係唔知晌ndsl點set, 同埋wireless usb 果到點搞....at least已經用左bridge networking, link晌部機既原身上網果張lan card到.
原帖由 Oatrina 於 2007-2-11 22:13 發表

search到, 所以問題係唔知晌ndsl點set, 同埋wireless usb 果到點搞....at least已經用左bridge networking, link晌部機既原身上網果張lan card到.
你有無試過nds上的test connection 試下連唔連到???
佢又肯俾你退 ???
原帖由 hktathmss 於 2007-2-11 22:44 發表
你有無試過nds上的test connection 試下連唔連到???
就係唔得law
原帖由 I.S. 於 2007-2-12 00:28 發表
佢又肯俾你退 ???
因為都唔係我買, 我一向在眾朋友中都係做緊免費的technical support #bc#
原帖由 Oatrina 於 2007-2-12 07:06 發表

就係唔得law
你用緊邊隻PCI 個隻???
唔買wifix????
how much yr usb無線手指 ???
我用wifix set幾下就上0左網打GBR同MHP啦;-)
原帖由 午後之紅茶 於 2007-2-16 19:40 發表
我用wifix set幾下就上0左網打GBR同MHP啦;-)
NDSL用wireless router 網上對戰都無咩野要set
原帖由 hktathmss 於 2007-2-16 23:19 發表
NDSL用wireless router 網上對戰都無咩野要set
晌NDS度SET好你隻ROUTER個SSID,WEP KEY(有0既話),IP等(STATIC0既話),搵到就得
唔得就去呢度CHECK下自己隻ROUTER係咪SUPPORT
http://www.nintendowifi.com/consumerservice/routerSetup.do
原帖由 午後之紅茶 於 2007-2-17 13:45 發表

晌NDS度SET好你隻ROUTER個SSID,WEP KEY(有0既話),IP等(STATIC0既話),搵到就得
唔得就去呢度CHECK下自己隻ROUTER係咪SUPPORT
http://www.nintendowifi.com/consumerservice/routerSetup.do ...
你SEACH個有ACCESS POINT 如果無WEP KEY 直接TEST CONECTION 就用到 咩都唔洗SET
至少我係咁
如果唔係用wireless router係咪要買呢樣野?
其實大家講既野我都試過, 後來另一個朋友送番隻一模一樣既usb wireless手指俾佢, 最後用到...

原來係要乜鬼driver同utility都唔裝, 有得佢晌device manage出現黃色感嘆號, 咁就用到....真神奇
原帖由 午後之紅茶 於 2007-2-16 19:40 發表
wifix xlink用唔用到???