差不多係時候再入貨了

#vamp# #vamp# #vamp#
詠春
原帖由 BlueFish 於 2008-1-13 03:06 發表
#vamp# #vamp# #vamp#
pcin
明燈  
CHANGE
原帖由 出貓仔 於 2008-1-13 11:43 發表

pcin
明燈  
即係會再跌
詠春
想入咩貨呀
原帖由 wo~~ 於 2008-1-13 20:09 發表
想入咩貨呀
油,內需,電訊,銀行..未確定#vamp#
詠春
吾好入住ar呢個星期
呢個時候入貨
銀行 冰間
need to wait..
櫻上話入貨果位...跌死未?
原帖由 戇男 於 2008-1-16 13:52 發表
跌成千點

[/URL]
跌到痴線

5仔 116
1400點
原帖由 Gut穿富浪 於 2008-1-16 14:58 發表
跌到痴線

5仔 116
真係想入貨.....

[/URL]
原帖由 神行太保 於 2008-1-16 16:50 發表
真係想入貨.....
我考慮緊,但入都最快係 friday o既事 ~
到最後可能都唔入 ~ haha
都差唔多跚1
局勢唔明朗
原帖由 戇男 於 2008-1-16 13:52 發表
我話差不多, 不是當時入貨#vamp#
今日就入左 941 & 2328 & 3993...本來想入728,不入941, 不過跌得太少XDDD
再跌就再入941 & 如見$105會入5號仔#vamp#

詠春
美股升2x
adr又跌380, 好快穿24000
詠春
唔好期望內地會推直通車救港股...

內地家陣進一步要壓止過熱經濟,如果開直通車即係同現有政策打對台...
原帖由 戇男 於 2008-1-17 01:09 發表
唔好期望內地會推直通車救港股...

內地家陣進一步要壓止過熱經濟,如果開直通車即係同現有政策打對台...
開直通車, 減少國民投於國內股市, 不就是壓止國內過熱經濟, 點會係同現有政策打對台
詠春
我覺得香港跌多d ..............就會開直通車
佢唔會叫d 大陸人.........................接我地火棒
原帖由 BlueFish 於 2008-1-17 01:14 發表
開直通車, 減少國民投於國內股市, 不就是壓止國內過熱經濟, 點會係同現有政策打對台
你可以咁樣睇
如果開左直通車
d 資金流左去香港
咁樣係香港賺到既錢咪又係流番入內地
關香港同內地股市乜事丫
原帖由 戇男 於 2008-1-17 12:36 發表
你可以咁樣睇
如果開左直通車
d 資金流左去香港
咁樣係香港賺到既錢咪又係流番入內地
關香港同內地股市乜事丫
為何會有直通車呢樣野, 國內一早說明就是要排洪, 把過多的資金排出去投資其它地方, 不要只是不斷的投資於國內的房產及股市.
賺到既錢咪又係流番入內地.....難道投了出去的會同一時間100%回到國內嗎, 如是, 那所有國家都不要吸引外資了, 賺到既錢會totally流走 (除非個市場不再吸引).
詠春
原帖由 BlueFish 於 2008-1-17 19:04 發表
為何會有直通車呢樣野, 國內一早說明就是要排洪, 把過多的資金排出去投資其它地方, 不要只是不斷的投資於國內的房產及股市.
賺到既錢咪又係流番入內地.....難道投了出去的會同一時間100%回到國內嗎, 如是, 那所有國 ...
企業投資於基建同流動資金投入市場,兩種既流動性根本唔可能相提並論
原帖由 戇男 於 2008-1-17 22:37 發表

企業投資於基建同流動資金投入市場,兩種既流動性根本唔可能相提並論
講緊北水的目的, 無la la 又講到企業投資
詠春
賺到既錢咪又係流番入內地.....難道投了出去的會同一時間100%回到國內嗎, 如是, 那所有國家都不要吸引外資了, 賺到既錢會totally流走 (除非個市場不再吸引).
又插 千幾  O:-) O:-) O:-)